Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑπαράδεκτη η πολιτική της Κυβέρνησης στο θέμα των ακτινοθεραπευτικών, λέει ο Α....

Απαράδεκτη η πολιτική της Κυβέρνησης στο θέμα των ακτινοθεραπευτικών, λέει ο Α. Κυπριανού

-

της δημιουργίας ακτινοθεραπευτικών κέντρων, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, κατά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου ΕΛΑΖΩ Χρίστο Ανδρέου, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία διαρκείας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

«Η υγεία είναι ένα αγαθό που δεν μπορεί να κουρεύεται από κανένα Μνημόνιο, ιδιαίτερα τα θέματα του καρκίνου που όπως ξέρουμε όλοι αποτελεί αυτή τη στιγμή την πρώτη αιτία θανάτου για τους Κύπριους», είπε ο κ. Κυπριανού σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη του στο χώρο της απεργίας.

Όπως ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υπάρχουν αποφάσεις της Βουλής με μεγάλη πλειοψηφία, οι οποίες έχουν εγκρίνει τις προτάσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης για τη δημιουργία των δύο ακτινοθεραπευτικών κέντρων στη Λευκωσία και στη Λεμεσό. «Τα σχετικά κονδύλια έχουν εγκριθεί, υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα κρατικά ταμεία και θεωρώ ότι η πολιτική που ακολουθείται από το Υπουργείο Υγείας και την Κυβέρνηση σήμερα είναι απαράδεκτη έναντι των ασθενών, οι οποίοι υποφέρουν από καρκίνο», πρόσθεσε.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως επισκέφθηκε τον κ. Ανδρέου, ο οποίος αντιπροσωπεύει αυτούς τους ασθενείς που χρειάζονται προστασία από την πολιτεία για να του συμπαρασταθεί. Εξέφρασε, τέλος, τη λύπη του γιατί τη συμπαράσταση αυτή οι καρκινοπαθείς στην Κύπρο δεν την βρίσκουν στον βαθμό και με τον τρόπο που θα έπρεπε να παρέχεται.

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρέου είπε πως απεργεί έξω από το Προεδρικό για 28 ημέρες, αλλά δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ουδέποτε τον κάλεσε για να του πει μια κουβέντα.

«Περνάει κόσμος μέσα, όλους τους βλέπει, ακόμα και παιδιά δημοτικού ήρθαν και τον είδαν για να του κάνουν προτάσεις πώς να κάνουμε τραμ, αλλά προτάσεις πώς να σωθούμε από τον καρκίνο δεν επιτρέπει σε κανένα», είπε.

Πρόσθεσε πως η Βουλή ψήφισε την στρατηγική ενάντια στον καρκίνο ομόφωνα το 2009, και η οποία προνοεί ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί κρατικό ογκολογικό στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η Βουλή επίσης, συνέχισε, ψήφισε το 2012 και το 2013 τους προϋπολογισμούς και υπάρχουν μέσα τα λεφτά. «Γιατί, λοιπόν, προσπαθούμε να μην κάνουμε κρατικό ογκολογικό για να έχουμε το μονοπώλιο και να είμαστε η τελευταία χώρα στην ΕΕ και παγκόσμια που δεν έχει κρατικά ακτινοθεραπευτικά», διερωτήθηκε τέλος ο κ. Ανδρέου.

Διαβάστε Επίσης