Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠρος αποστολή οδεύουν τελικα όλες οι επιστολές πλεονασμού στις Κυπ. Αεορογραμμές

Προς αποστολή οδεύουν τελικα όλες οι επιστολές πλεονασμού στις Κυπ. Αεορογραμμές

-

Ιούνιος 2013

Οι Κυπριακές Αερογραμμές θα αποστείλουν τελικά τις επιστολές πλεονασμού σε 203 εργαζόμενους και όχι στα 70 πρόσωπα που αποδέχθηκαν να αποχωρήσουν από την εταιρεία, καθώς ο νομικός σύμβουλος των ΚΑ απεφάνθη ότι δεν μπορεί να υπάρχει αναδρομική ισχύς των επιστολών.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος των ΚΑ, Αντώνης Αντωνίου, ανέφερε ότι καταβάλλονται προσπάθειες σε συνεργασία με τον νομικό σύμβουλο των συντεχνιών, έτσι ώστε να διαπιστωθεί ότι εάν οι επιστολές αποσταλούν τελικά μετά τη συνάντηση των συντεχνιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτές θα ισχύουν αναδρομικά, δηλαδή, από σήμερα.

“Εμείς έχουμε γνωμάτευση από τον νομικό μας σύμβουλο, η οποία λέει ρητά ότι δεν υπάρχει περίπτωση αναδρομικότητας. Αν αυτό είναι το αποτέλεσμα και δεν έχουμε νομική κάλυψη εμείς θα προχωρήσουμε και θα καλύψουμε και τους υπόλοιπους πλεονασμούς”, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Αντωνίου.

Διευκρίνισε ότι στην πρωινή συνάντηση με τις ηγεσίες των συντεχνιών ΣΥΝΥΚΑ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ο ίδιος είχε δεσμευτεί να μην αποσταλούν οι επιστολές σήμερα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προέκυπταν οικονομικές επιβαρύνσεις για την εταιρεία.

“Παρ` όλες τις επιφυλάξεις μου για χάριν καλού κλίματος είπα θα το διερευνήσω το όλο θέμα και περιμέναμε συζήτηση με τον νομικό σύμβουλο των συντεχνιών ότι υπάρχει νομικός τρόπος να καλυφθεί η εταιρεία από ενδεχόμενες επιβαρύνσεις”, είπε.

“Γι` αυτό και δεν έχουμε ακόμη αποστείλει τις υπόλοιπες επιστολές πλεονασμού πέραν των εθελούσιων αποχωρήσεων”, πρόσθεσε, σημειώνοντας όμως ότι αν δεν υπάρχει τρόπος νομικής κάλυψης της εταιρείας τότε οι επιστολές πλεονασμού θα αποσταλούν κανονικά σήμερα, όπως είναι και η απόφαση του ΔΣ των ΚΑ.

Ο κ. Αντωνίου εξήγησε ότι αν οι επιστολές αποσταλούν σήμερα, τότε ξεκινά να τίθεται σε ισχύ η διορία δύο μηνών μέχρι τον πλεονασμό του κάθε υπαλλήλου, κάτι που δεν συνεπάγεται επιπλέον οικονομική επιβάρυνση της εταιρείας.

“Η απόφαση του ΔΣ είναι να προχωρήσει σήμερα στην αποστολή επιστολών πλεονασμού σε 203 εργαζόμενους στις ΚΑ κυρίως λόγω οικονομικών λόγων, αφού προκύπτουν οικονομικές επιβαρύνσεις της εταιρείας ύψους €100.000 την ημέρα, ενώ υπάρχει όρος (από την Κυβέρνηση) για εκταμίευση κονδυλίων για τις ΚΑ όταν η εταιρεία προχωρήσει στους πλεονασμούς”, είπε.

Υπενθύμισε ότι σε χθεσινές επαφές της Διοίκησης με τις συντεχνίες ΠΑΣΥΠΙ, ΣΥΠΚΑ, ΑΣΥΣΕΚΑ, οι συντεχνίες αυτές ανταποκρίθηκαν θετικά και διαβεβαίωσαν γραπτώς ότι δεν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Διαβάστε Επίσης