Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΓΝΩΜΕΣ:Ο εκλεκτός, ο ψεύτης…

ΓΝΩΜΕΣ:Ο εκλεκτός, ο ψεύτης…

-

ΠΕΝΤΑΛΙΩΤΗ

Δύομήνες έχουν περάσει από την καταστροφική απόφαση του Eurogroup– Αναστασιάδη και κάποιοι συνεχίζουν να είναι υπερασπιστές αυτής της αποτυχημένης συμφωνίας που προνοεί κούρεμα καταθέσεων. Οιπροασπιστές ή οι εκφραστέςκαλύτερα αυτής της απόφασης, δεν είναι άλλοι από τη δεξιά στην Κύπρο και τα παρακλάδια της.

Το πρόβλημα της Κύπρου ήταν και παραμένει ένα: Οι τράπεζες. Όσο κι αν παρελαύνουν, είτε στις τηλεοράσεις είτε στον έντυπο τύπο τα στελέχη και η νεολαία του Συναγερμού, για να μας πείσουν ότι η κρίσηείναι αποτέλεσματης «καταστροφικής πενταετίας Χριστόφια», ψεύδονται συνειδητά. Γιατί ξέρουν και οι ίδιοι ότι το πρόβλημα είναι η έκθεση των τραπεζών στην Ελληνική Οικονομία. Αποδίδουν κάτι στην κυβέρνηση Χριστόφια, το οποίο ούτε οι ίδιοι πιστεύουν, πόσω μάλλον να πείσουν τους υπόλοιπους.

Κλείνουν τα αυτιά ακόμα και στους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνωρίζουν ότι οι τράπεζες είναι το κύριο πρόβλημα. Η πιο πρόσφατη δήλωσηέγινε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου HermanVanRompuy, ο οποίος τόνισε ότι «Τα προβλήματα της Κύπρου είναι αποτέλεσμα της ελληνικής κρίσης. Οι κυπριακές τράπεζες υπέστησαν μεγάλο πλήγμα λόγω της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και της έκθεσής τους στα ελληνικά ομόλογα».

Ο Νίκος Αναστασιάδης εκλέγηκε με τις ευλογίες της ΕΕ, του ΕΛΚ και του ΔΝΤ αφού ήταν και είναι σίγουροι ότι θα ακολουθήσει μια νεοφιλελεύθερη σκληρήπολιτικήλιτότητας, εξαθλιώνοντας το λαό. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι όλοι οι δανειστές μας, ήθελαν για νέο πρόεδρο κάποιον πιο συνεργάσιμο, που θα ήταν πιο κοντά στις πολιτικές που θα ακολουθούνταν. Τα ξένα ΜΜΕ άλλωστε τον ονόμαζαν «μνημονιακό» υποψήφιο και ως το άτομο που θα επιβάλει λιτότητα και ιδιωτικοποιήσεις.

Δεν τους απογοήτευσε με τη στάση του. Στο πρώτο Eurogroup πρότεινε ο ίδιος το κούρεμα των καταθέσεων. Επιβεβαιώνεται από τα πιο επίσημα χείλη, του Όλι Ρεν, ο οποίος σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Κυριακού Τριανταφυλλίδη απάντησε μεταξύ άλλων ότι: «Η Κύπρος είχε προτείνει τη φορολόγηση των καταθέσεων». Άρα τα περί πιέσεων και απειλών περί αποχώρησης από το Eurogroup μάλλον είναι κουβέντες του αέρα.

Ο δρόμος του μνημονίου που συνομολόγησε ο Νίκος Αναστασιάδης με τους δανειστές μας, δεν είναι απλάμονόδρομος, αλλά αποτελεί φαύλο κύκλο λιτότητας.

Οι πολιτικές λιτότητας που υιοθετήθηκαν σε αρκετές χώρες της ΕΕ,ταυτίζονται πλήρως με την ιδεολογία της κυβέρνησης Αναστασιάδη και της δεξιάς ευρύτερακαι οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Η σημερινοί κυβερνώντες έχουν ένα στόχο: την παρεμπόδιση του κόσμου από τον αγώνα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής.

Θέτουν το δίλημμα «αν όχι μνημόνιο, τότε τι;», εκφοβίζοντας το λαό με καταστροφές, εάν αποχωρήσουμε από το ευρώ και από την άλλη αποπροσανατολίζουν τον κόσμο συνεχίζοντας το ρόλο που είχαν ως αντιπολίτευση.

Η δημιουργία ειδήσεων και η ανάδειξη θεμάτων, από κάποια ΜΜΕ, είναι στην πρώτη γραμμή αποπροσανατολισμού. Για παράδειγμα πως γίνεται τα «τσεκκούθκια» του Χριστόφια να είναι εδώ και 2 εβδομάδες είδηση στο μεγαλύτερο φάσμα του τύπου και να μην είναι για παράδειγμα η μείωση 30% στις εγγραφές εταιριών, η φυγή καταθέσεων από την Κύπρο, η δημιουργία θέσεων στο δημόσιο για βόλεμα των ημετέρων. Σε αυτό βέβαια έχουν και ρόλο τα ΜΜΕ, αλλά αυτό είναι ένα άλλο, μεγάλο θέμα.

Διαβάστε Επίσης