Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑΚΕΛ: Μεροληπτικός ο τρόπος παρουσίασης από πολλά ΜΜΕ των εργασιών της Ερευνητικής

ΑΚΕΛ: Μεροληπτικός ο τρόπος παρουσίασης από πολλά ΜΜΕ των εργασιών της Ερευνητικής

-

01 Ιούνιος 2013

ΕΠΙΛΕΧΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΡΟΚΚΟΥ

Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι ο τρόπος παρουσίασης των εργασιών της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία, από πολλά ΜΜΕ, παραμένει έντονα μεροληπτικός αφού συνεχίζεται η στοχοποίηση της προηγούμενης Κυβέρνησης, τονίζει σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, βουλευτής Γιώργος Λουκαίδης.

Αναφέρει στη δήλωση του:

Ειδικότερα κατά την χθεσινή παρουσία του κ. Τρόκκου ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής:

Πρώτον: Δεν λέχθηκε τίποτα καινούργιο αναφορικά με το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, αλλά πλείστα ΜΜΕ αποφάσισαν να παρουσιάσουν ως αποκαλυπτικές τις δηλώσεις του κ. Τρόκκου για την ενημέρωση που έτυχε η προηγούμενη κυβέρνηση, αναφορικά με τις αρνητικές επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης. Μα αυτό ακριβώς είπε και ο κ. Καζαμίας στην Ερευνητική Επιτροπή λέγοντας όμως ταυτόχρονα, όπως και ο κ. Τρόκκος, ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή αφού αν δεν γινόταν το κούρεμα η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε με αποτέλεσμα την άμεση – ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή και της Κύπρου. Αγνοήθηκε ή υποβαθμίστηκε δε, η δήλωση του κ. Τρόκκου ότι, οι Τράπεζες που εθελοντικά δέχθηκαν το κούρεμα καθόλου δεν αντέδρασαν, όπως συμπληρώνουμε εμείς και κανένας άλλος στην Κύπρο. Αντίθετα αρκετοί εξέφρασαν δημόσια την ικανοποίησή τους.

Δεύτερον: Τα πλείστα ΜΜΕ, αντίθετα, δεν θεώρησαν είδηση και αποκάλυψη το γεγονός ότι ποτέ δεν ήρθε σε γνώση του κ. Τρόκκου θέμα κουρέματος πριν από τις 14 Μαρτίου 2013. Η αποκάλυψη αυτή, του κ. Τρόκκου, όπως και στην περίπτωση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστου Πατσαλίδη, επιβεβαιώνει την αλήθεια γύρω από το επίμαχο ζήτημα του κουρέματος καταθέσεων στο Eurogroup της 15ης Μαρτίου 2013.

Επιβεβαιώνει δηλαδή, αφενός ότι ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα κουρέματος επί προηγούμενης διακυβέρνησης. Αφετέρου επιβεβαιώνει ότι η νυν κυβέρνηση ήταν ενήμερη για το κούρεμα καταθέσεων πριν την καταστροφική συνεδρία του Eurogroup, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη ότι βρέθηκε προ εκπλήξεως στην εν λόγω σύνοδο.

Διαβάστε Επίσης