Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΛεγόμενες βουλευτικές στα κατεχόμενα στις 28 Ιουλίου

Λεγόμενες βουλευτικές στα κατεχόμενα στις 28 Ιουλίου

-

alt=”LEFKOSIA KATEXOMENA” src=”/images/KATEXOMENA_KYPPROS/LEFKOSIA_KATEXOMENA.jpg” height=”301″ width=”400″/>Στις 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι λεγόμενες βουλευτικές εκλογές στα κατεχόμενα, μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε σήμερα η ψευδοβουλή.

Σύμφωνα με ΜΜΕ των κατεχομένων, την απόφαση ψήφισαν οι λεγόμενοι βουλευτές του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) και του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP).

Την απόφαση καταψήφισαν οι λεγόμενοι βουλευτές του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (TDP), του Δημοκρατικού Κόμματος και οι οκτώ λεγόμενοι βουλευτές που αποχώρησαν από το UBP, οι οποίοι εμμένουν στην κατάθεση πρότασης μομφής κατά της λεγόμενης κυβέρνησης. Η πρόταση μομφής θα συζητηθεί στις 3 Ιουνίου.

Στο μεταξύ το Δημοκρατικό Κόμμα ενέκρινε τη συμμετοχή στους κόλπους του των οκτώ λεγόμενων βουλευτών που αποχώρησαν από το UBP. Ο Πρόεδρος του κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς ανέφερε ότι η Γενική Συνέλευση του κόμματος θα διεξαχθεί στις 8 Ιουνίου, οπόταν και το κόμμα θα μετονομαστεί σε Δημοκρατικό Κόμμα – Εθνικές Δυνάμεις (DP-UG).

Διαβάστε Επίσης