Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΓΝΩΜΕΣ:Καλά σας έχουμε αντέξει. Η υπομονή έχει και τα όρια της!

ΓΝΩΜΕΣ:Καλά σας έχουμε αντέξει. Η υπομονή έχει και τα όρια της!

-

Σεπτέμβριος 2014

Του Χάρη ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ*

Μέχρι που θα πάει αυτή η βαλίτσα με το «Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης»; Κατά τα άλλα,τα αντικειμενικά και αμερόληπτα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αυτοί που τα υπηρετούν, όπως ο κ. Άριστος Μιχαηλίδης σε σχετικό του άρθρο αναφέρουν τα εξής: «Παρόλο που κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει πως και ήταν ανάμεσα στους παραλήπτες η ΕΔΟΝ, που πήρε από το «Ειδικό Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» 1500 ευρώ. Τι κοινωνική αλληλεγγύη ήταν αυτή; Δεν έχει να φάει η ΕΔΟΝ;»

Αυτά τα δημοσιεύματα έχουν από τη μια χαρακτήρα κουτσομπολιού αλλά και από την άλλη εκφράζουν μίσος, ειρωνεία και χλευασμό έναντι στη μεγαλύτερη Οργάνωση Νεολαίας του τόπου. Μάθαμε να απαντάμε τεκμηριωμένα, με εντιμότητα και με σεβασμό στην αντίθετη άποψη καιέτσι θα απαντήσουμε και τώρα.

$1 1.Τον Δεκέμβριο του 2012 το Παιδικό Κίνημα των ΕΔΟΝόπουλων σε εκστρατεία που πραγματοποίησε για τα «Κάλαντα Αλληλεγγύης» και η οποία ήταν αφιερωμένη στα παιδιά της Κύπρου στήριξε την «Επιτροπή Βοήθειας Παιδιού της Κύπρου» προσφέροντας το συμβολικό ποσό των 6300 ευρώ. Επίσης τον Δεκέμβριο του 2011 στα πλαίσια της ίδιας Εκστρατείας τα παιδιά των ΕΔΟΝοπούλων πραγματοποίησαν εκστρατεία για τα παιδιά της Ελλάδας προσφέροντας το ποσό 8000 ευρώ. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η τότε Κυβέρνηση στήριξε αυτές τις προσπάθειες δίνοντας το ποσό των 1500 ευρώ.

$1 2.Μετά από αυτά ελπίζουμε να κατάλαβε ο κ. Μιχαηλίδης τι σημαίνει αλληλεγγύη. Εκτός αν δεν θεωρείται αυτό μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στην πράξη από τα ίδια τα παιδιά.

$1 3.Ως Οργάνωση νοιώθουμε περηφάνια για το ποιοι είμαστε και για το ποιους αγωνιζόμαστε καθημερινά. Είναι πραγματικά συγκινητικό, κύριοι, όσοι εσείς με την απαράδεκτη φρασεολογία και μη σοβαρή δημοσιογραφική έρευνα προσπαθείτε να πλήξετε το κύρος και την αξιοπιστία της Οργάνωσης μας στη κοινωνία με ισχυρισμούς για δήθεν προνομιακής μεταχείρισης έναντι άλλων Φορέων.

$1 4.Ξεκαθαρίζουμε για πολλοστή φορά οι όποιες δημόσιες χορηγίες λαμβάνουμε διαχρονικά ως Οργάνωση είναι καθόλα νομότυπες και χωρίς σκιές, γι’ αυτό δεν ανεχόμαστε από κανένα να γράφει ή να λέει ότι θέλει εις βάρος της Οργάνωσης μας χωρίς τεκμηρίωση εξυπηρετώντας αλλότριους σκοπούς ή λειτουργώντας κατά το δοκού.

  • $1 5.Δεν έχουμε κανένα μα κανένα πρόβλημα να παρουσιάσουμε οποιαδήποτε στιγμή μας ζητηθεί στοιχεία και αποδείξεις που να τεκμηριώνουν με το πιο απόλυτο τρόπο αυτά τα οποία ισχυριζόμαστε.

Ως εκ τούτου και λαμβάνοντας υπόψη τις κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος δεν θα επιτρέψουμε αυτή την σπίλωση έναντι της Οργάνωσης μας που βασικό στόχο έχει να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας.

Ευελπιστούμε πως δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε ξανά γι’ αυτό το θέμα και καλούμε όλους Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πολιτικούς και άλλους παράγοντες να επιτελέσουν εποικοδομητικό ρόλο σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που περνά η πατρίδα μας συμβάλλοντας στη σωστή και αντικειμενική ενημέρωση του λαού μας χωρίς λαϊκίστικες και δημαγωγικές προσεγγίσεις.

* Γενικός Γραμματέας ΕΔΟΝ

Διαβάστε Επίσης