Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΆριστος Δαμιανού: Να σεβόμαστε πρώτοι εμείς το Σύνταγμα και τους Θεσμούς του...

Άριστος Δαμιανού: Να σεβόμαστε πρώτοι εμείς το Σύνταγμα και τους Θεσμούς του κράτους

-

νομοθετικού Κανονισμού, δήλωσε σήμερα ο Βουλευτής του κόμματος, Άριστος Δαμιανού, αναφέροντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, Νίκου Κατσουρίδη, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, για το Ταμείο Αλληλεγγύης και το αίτημα να προσέλθει στη Βουλή και να καταθέσει για το θέμα αυτό ο τέως Πρόεδρος Χριστόφιας.

«Εάν θέλουμε να διεκδικούμε το σεβασμό των συμπολιτών μας, πρέπει εμείς οι ίδιοι που εφαρμόζουμε το Σύνταγμα και τους νόμους, πρώτα και κύρια να τα σεβόμαστε εμείς οι ίδιοι», είπε ο κ. Δαμιανού.

Κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα για τις χθεσινές δηλώσεις ως προς την προσέλευση στη Βουλή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, για να καταθέσει σχετικά με τη διαχείριση αυτού του Ταμείου, ο κ. Δαμιανού δήλωσε ότι «τόσο για την ουσία όσο και για τη διαδικασία θα τα πούμε αύριον στη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων».

«Θεωρούμε», είπε ο κ. Δαμιανού, «ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να τυγχάνουν χειρισμού με τη δέουσα σοβαρότητα, για να μπορούμε να διεκδικούμε και το σεβασμό των πολιτών και των συμπολιτών μας ως κοινοβούλιο».

«Οι από αέρος συζητήσεις αυτών των θεμάτων», είπε ο κ. Δαμιανού, «πολλές φορές προκαλούν περισσότερη ζημιά και, βεβαίως, υπάρχουν και εκείνοι, οι οποίοι το επιδιώκουν για σκοπούς εντυπώσεων, αλλά εμείς θα τοποθετηθούμε αύριον επίσημα, μέσω της ηγεσίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του ΑΚΕΛ στη σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων».

«Όταν αύριον θα δοθούν στη δημοσιότητα και κάποια περαιτέρω στοιχεία», είπε ο κ. Δαμιανού, «πέραν του ότι πουθενά ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ δεν έχει αναφέρει αυτό που δημοσιογράφοι προέβαλαν χθες και σήμερα, ότι δηλαδή ζητεί τη μη παρουσία Χριστόφια, δεν γίνονται τέτοιες αναφορές στην επιστολή (Κατσουρίδη προς Πρόεδρο Βουλής), εμάς, ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η σωστή λειτουργία της Βουλής και η εφαρμογή του Κανονισμού».

Διαβάστε Επίσης