Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο κινέζικο ενδιαφέρον για επένδυση στο Χα-Ποτάμι χαιρετίζει το ΑΚΕΛ

Το κινέζικο ενδιαφέρον για επένδυση στο Χα-Ποτάμι χαιρετίζει το ΑΚΕΛ

-

2013

To επενδυτικό ενδιαφέρον από κινεζική εταιρεία στο Χα- Ποτάμι χαιρετίζει το ΑΚΕΛ, δια στόματος Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιώργου Λουκαΐδη, ο οποίος ανέφερε πως αυτή συμβάλλει στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της αξιοπιστίας της κυπριακής οικονομίας «μετά το καίριο πλήγμα που δέχθηκε από την καταστροφική συμφωνία Αναστασιάδη- Eurogroup».

Όπως δήλωσε ο κ. Λουκαΐδης, δεδομένης της κατάστασης πιστωτικής ασφυξίας που έχει περιέλθει η κυπριακή οικονομία, οι ξένες επενδύσεις είναι καθοριστικής σημασίας για να μπορέσει να επιτευχθεί ο στόχος της ανάκαμψης της οικονομίας και κατά συνέπεια να αντιμετωπιστεί η ανεργία και η πορεία επιδείνωσης των δημόσιων οικονομικών.

Οσον αφορά την Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι η πορεία προς την αποκατάσταση της σταθερότητας στον τραπεζικό τομέα, απαιτεί ως πρώτο βήμα την έξοδο της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης.

«Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την χθεσινή ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας ότι αυτό θα συντελεστεί πριν το τέλος Ιουλίου, καθώς και για τη σημερινή ανακοίνωση του διορισμού προσωρινού Εκτελεστικού Διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου», είπε και κατέληξε: «Χωρίς να παραγνωρίζουμε τους μεγάλους σκοπέλους που έχει ενώπιον της η Τράπεζα Κύπρου, επαναλαμβάνουμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό όπως η διαχείριση της Τράπεζας να περάσει το συντομότερο δυνατό στα χέρια των ιδιοκτητών του μετοχικού κεφαλαίου της».

Διαβάστε Επίσης