Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΓΝΩΜΕΣ:« Θα φύγω από την Κύπρο γιατί μας έχουν καταστρέψει »

ΓΝΩΜΕΣ:« Θα φύγω από την Κύπρο γιατί μας έχουν καταστρέψει »

-

Σεπτέμβριος 2014

Tου Χάρη ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ

« Αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί το επόμενο διάστημα, τότε θα εγκαταλείψω την Κύπρο»« Δεν θέλω να φύγω από την Κύπρο, αλλά ίσως να μην έχω άλλη επιλογή »

Όπου σταθείς και όπου βρεθείς ακούς αυτές τις φράσεις. Από τη μια είναι φράσεις απογοήτευσης, θλίψης, και από την άλλη ουσίας και της δεινής πραγματικότητας. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, η καταστροφή ήρθε μετά τη συμφωνία της 15ης Μαρτίου, και στις 25 Μαρτίου όταν ο κ. Αναστασιάδης δυστυχώς, συμφώνησε την πιο εγκληματική ενέργεια για το νησί.

Η νεολαία υποφέρει, ο λαός ξεκίνησε να πεινά, δυστυχώς αύριο ένα – ένα σπίτι θα βγαίνει στο σφυρί, θα υπάρχουν άστεγοι, οι νέοι δεν θα μπορούν να φτιάξουν οικογένεια και θα νιώθουν ανίκανοι μέσα σε αυτή την κοινωνία.

Δεν πρόκειται να επιρρίψω ευθύνες σε κανέναν, όλοι θα κριθούμε από την ιστορία, αλλά ένα θέλω να πω: το παιχνίδι παίχτηκε, όταν οι Ευρωπαίοι και όχι μόνο ανάμεναν την αλλαγή του οικοδεσπότη και από εκεί και πέρα ξεπουλήθηκαν τα πάντα.

Ως ένας σκεπτόμενος και πολιτικοποιημένος νέος, διερωτώμαι, ποια συμφέροντα εξυπηρετούμε; Της Κύπρου, της Ευρωπαϊκής “οικογένειας”, του ΝΑΤΟ, ποιους άραγε; Τι άλλο πρέπει να αποδεχτούμε ως Κύπρος για να ξεπουληθούμε; Οι ολιγάρχες, μας έκλεψαν τα λεφτά μας, υποδουλώνουν το λαό μας, η κυριαρχία της Κύπρου δεν υπάρχει πλέον, αφού όπως είναι γνωστό διοικούμαστε, ελεγχόμαστε και λογοδοτούμε στην Τρόικα. Αφού τώρα ζούμε μέσα στην καταστροφή, γιατί οι κυβερνώντες δεν συζητούν καν μια άλλη, εναλλακτική επιλογή;

Οι ίδιοι μας λένε ότι θα διπλασιαστεί η ανεργία, θα κλείσουν επιχειρήσεις, το κράτος δεν θα μπορεί να στηρίξει τους πολίτες του, τότε αυτό τι είναι; μαζοχισμός; Τι τους προβληματίζει, αν τους προβληματίζει, και δεν συζητούν μια άλλη επιλογή; Μήπως οι δεσμεύσεις που έδωσαν στους “εταίρους” μας; Μήπως είναι ιδεολογικά αγκυλωμένοι σε αυτά που υπηρετούν; Ή αυτές είναι οι πολιτικές που πρεσβεύουν και αυτά που σήμερα μας επιβάλλει η Τρόικα είναι αυτά που θα ήθελαν οι ίδιοι να επιβάλλουν;

Αυτά τα ερωτήματα είναι που πρέπει να απαντήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε όλους αυτούς τους νέους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, που μεταναστεύουν και ζουν στην εξαθλίωση. Αυτός ο αυτοεκγλωβισμός, μας κάνει ευάλωτους και έρμαιο στους πολιτικούς σχεδιασμούς των κυρίαρχων κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κύριε Αναστασιάδη. Ας μην ξεχνούμε ότι η Τουρκία καραδοκεί, και μάλιστα έχει την απέραντη στήριξη του ΝΑΤΟ και των συμμάχων του, που εσύ ο ίδιος θέλεις να μας εντάξεις.

Όπως λέει και ο ποιητής:

«Ποιος φταίει σαν η καταπίεση παραμένει; Εμείς. Ποιος φταίει σαν η καταπίεση συντρίβει; Εμείς. Όποιος γονατισμένος είναι, όρθιος να σηκωθεί! Όποιος χαμένος είναι, να παλέψει! Γιατί οι νικημένοι του σήμερα, είναι οι νικητές του αύριο» Μπέρτολτ Μπρεχτ

* ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΔΟΝ

Διαβάστε Επίσης