Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΕμφιλιοπολεμικό κλίμα στο ΔΗΚΟ - Αλληλοκαρφώματα Κάρογιαν – Νικόλα Παπαδόπουλου στην Κ.Ε....

Εμφιλιοπολεμικό κλίμα στο ΔΗΚΟ – Αλληλοκαρφώματα Κάρογιαν – Νικόλα Παπαδόπουλου στην Κ.Ε. του κόμματος

-

το καταστατικό και εκλογικό συνέδριο του ΔΗΚΟ, έληξε σήμερα η σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Κι αυτό διότι, λόγω χρόνου αποφασίστηκε όπως η τελική απόφαση ληφθεί την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία θα επανέλθει η Κεντρική Επιτροπή.

Η πρόταση που έχει κατατεθεί από το Εκτελεστικό Γραφείο προς την κεντρική Επιτροπή, είναι όπως στις 13 Οκτωβρίου διεξαχθεί πολιτικό και ιδεολογικό συνέδριο και την 1η Δεκεμβρίου παγκύπρια εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.

Επί της πρότασης αυτής θα τοποθετηθούν και θα αποφασίσουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τα μέλη της την ερχόμενη Τετάρτη.

Όσον αφορά τις τοποθετήσεις των δύο ισχυρών αντρών του κόμματος, Μάριου Κάρογιαν και Νικόλα Παπαδόπουλου, χαρακτηρίστηκαν άκρως ενδιαφέρουσες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά στελεχών – τα οποία και δεν ονομάτισε -, επιρρίπτοντας τους ευθύνες, τόσο για την κατάσταση στο κόμμα, όσο και στη μη εκλογή του υποψήφιου που στήριξε το ΔΗΚΟ από την πρώτη Κυριακή.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Κάρογιαν δεν αναφέρθηκε στις επίμαχες διαγραφές στελεχών, ωστόσο έδειξε την πόρτα σε όσα από αυτά, ενήργησαν αντικομματικά.

Με προφανή αποδέκτη τον Νικόλα Παπαδόπουλο, αναφέρθηκε σε εγωιστικές, ατομικές και αρχηγικές φιλοδοξίες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραδεχθεί λάθη και παραλείψεις του εάν αυτή θα ήταν η λύση, αλλά τόνισε ότι δεν θα αναπαράγει τις συκοφαντίες και τη στρέβλωση της αλήθειας, οι οποίες προσβάλλουν το κόμμα και το καταστατικό του.

Παρέπεμψε δε σε εσωκομματικό διάλογο, στα πλαίσια του οποίου θα προσδιοριστεί ο ρόλος και η ταυτότητα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στην τοποθέτηση του ο Νικόλας Παπαδόπουλος απέφυγε να απαντήσει στα υπονοούμενα Καρογιάν, καθότι δεν επιθυμεί όπως είπε, να μπει στη λογική της αντιπαράθεσης, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος τάσσεται κατά των διαγραφών στελεχών και σημειώνοντας ότι «τα στελέχη του ΔΗΚΟ δεν είναι τυχοδιώκτες».

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι αυτός είναι που μπορεί να ενώσει το κόμμα, τονίζοντας πως τον ανησυχεί σοβαρά η διάσπαση που έχει επέλθει.

«Δεν υπάρχουν προσωπικές αλλά πολιτικές διαφορές», δήλωσε, με αποδέκτη προφανώς τον κ. Κάρογιαν, τον οποίο και δεν ονομάτισε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν παρέλειψε να ασκήσει και έντονη κριτική στην ηγεσία του ΔΗΚΟ για την παραμονή της στην Κυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια, συμπληρώνοντας πως είναι οι αποφάσεις που προκαλούν τα προβλήματα και όχι τα στελέχη.

Διαβάστε Επίσης