Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΔιαμαρτυρίες και καταγγελίες για την παραχώρηση «υπηκοοτήτων» στα κατεχόμενα

Διαμαρτυρίες και καταγγελίες για την παραχώρηση «υπηκοοτήτων» στα κατεχόμενα

-

Σε 115 άτομα δόθηκε η «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους τις τελευταίες 4 ημέρες κατήγγειλε με γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοσίων υπαλλήλων» (KTAMS), Αχμέτ Καπτάν.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στη δήλωσή του ο κ. Καπτάν αναφέρει ότι έχοντας υποπέσει σε πανικό πως θα χάσει τις «εκλογές», το κόμμα Εθνικής Ενότητας, όπως έκανε και στις προηγούμενες, δεν γνωρίζει όρια στην εκμετάλλευση των «κρατικών δομών». Δεν μπορούν να κοροϊδεύουν τον «λαό» διαψεύδοντας όσα γίνονται μπροστά στα μάτια του καθενός, σημείωσε.

Επικαλούμενες επιβεβαιωμένες πληροφορίες που έχει στα χέρια του, ο Αχμέτ Καπτάν τις τελευταίες 4 ημέρες δόθηκε η «υπηκοότητα» του ψευδοκράτιυς σε 115 άτομα. Τους έπαιρναν, υποστήριξε, τηλέφωνο στο σπίτι και στο «υπουργείο» (εσωτερικών) τους έδιναν δικαίωμα τίτλου ιδιοκτησίας σε οικόπεδο αυτοστέγασης ή βιομηχανικό. Επειδή, συνέχισε, δεν μπορούν να τα στριμώξουν στις εργάσιμες ημέρες, για να διεκπεραιώσουν τα «εκλογικά ρουσφέτια» το «υπουργείο εσωτερικών» θα παραμείνει ανοικτό 25 και 26 Μαίου, Σάββατο και Κυριακή.

Το ΚΕΕ, κατήγγειλε ο κ. Καπτάν, πηγαίνοντας ακόμη πιο μακριά, χρησιμοποιεί και μεθόδους που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και 20 χρόνια. Το «υπουργείο οικονομικών» μέσω κονδυλίου για συγκεκριμένη βοήθεια, έδωσε επιταγή σε 13 άτομα. Ήρθε επιτέλους η ώρα να πει ο «λαός» στοπ στο ξεπούλημα, καταλήγει ο πρόεδρος της KTAMS, λέγοντας πως με την ψήφο τους θα δείξουν πως δεν είναι για πούλημα.

Στο μεταξύ μια διαφορετική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα έξω από την τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα μέλη της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων, για το ίδιο θέμα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι συγκεντρωθέντες μοίραζαν «υπηκοότητες». Σε ανακοίνωση που αναγνώσθηκε εκεί, η συντεχνία των δασκάλων μιλά για προσπάθεια αποικιοποίησης του νησιού από το ΑΚΡ και τους εδώ συνεργάτες τους, που με αφορμή τις «εκλογές» μοιράζουν με ταχύτητα «υπηκοότητες».

Επικρίνει δε την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος που τίναξε στον αέρα την πρωτοβουλία για να πέσει η «κυβέρνηση» του ΚΕΕ, συνεργάτης – «κούκλα», όπως χαρακτηρίζει το κόμμα, του κυβερνώντος ΑΚΡ.

Για την συντεχνία των τ/κ δασκάλων, η ηγεσία του ΡΤΚ, ενώ στήριξε τον Ιρσέν Κιουτσιούκ και του έσωσε την καρέκλα, τώρα διαμαρτύρεται για τις «υπηκοότητες». Κάνουν ό,τι κάνουν για την καρέκλα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της συντεχνίας που επικρίνει έντονα το ΡΤΚ. Επικρίνει και το ΑΚΡ που προσπαθεί να κάνει αποικία τον βορρά του νησιού, όπως αναφέρει, που λεηλατεί τις παραλίες, ρυπαίνει τον αέρα και το νερό, δίνει πεσκέσι (τζάμπα) την περιουσία της κοινότητας, διευκολύνει τις χαρτοπαικτικές λέσχες, την πορνεία, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κλείνει τα εργοστάσια και αποξηράνει τους κήπους, πούλησε το Ερτζιάν, ξεπουλά το ρεύμα, το τηλέφωνα και τις «δημόσιες υπηρεσίες» στους Τούρκους βιομήχανους, κάνει τζαμιά και μαθήματα κορανίου, κ.ά.

Εν συντομία, ανέφεραν οι τ/κ δάσκαλοι, η «πατρίδα» έχει τελιώσει για αυτό και σήμερα μοίραζαν όχι «υπηκοότητα», αλλά «-ότητα», καθώς στα χαρτιά έκοβαν την μισή λέξη, συμβολικά.

Διαβάστε Επίσης