Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑΚΕΛ:Αντίφαση μεταξύ ΔΗΣΥ και Κυβέρνησης

ΑΚΕΛ:Αντίφαση μεταξύ ΔΗΣΥ και Κυβέρνησης

-

των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, υπενθυμίζοντας ότι ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πανηγύριζε για την επίτευξή της, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου τη χρεώνει στην προηγούμενη Κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, σχολιάζοντας δήλωση του κ. Προδρόμου επί του θέματος, είπε ότι αβίαστα διαπιστώνεται αντίφαση στη δήλωση του κ. Προδρόμου και τους πανηγυρισμούς που υπήρξαν από πλευράς του Προέδρου Αναστασιάδη όταν επετεύχθη η συμφωνία, η οποία κρίθηκε από τον κ. Αναστασιάδη ως ευνοϊκή για την πλευρά μας.

Πρόσθεσε ότι σήμερα με τη δήλωσή του ο κ. Προδρόμου ουσιαστικά αποδέχεται και παραδέχεται δημόσια ότι πρόκειται περί μιας κακής συμφωνίας, την οποία αποδίδει και πάλι στην προηγούμενη Κυβέρνηση.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ΔΗΣΥ πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσουν τι είναι αυτό που συμβαίνει και εάν πρόκειται για μια ευνοϊκή για την Κύπρο συμφωνία ή μια κακή συμφωνία για την οποία ευθύνεται η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Αυτό από μόνο του δίνει και την καλύτερη απάντηση στον κ. Προδρόμου, συνέχισε ο κ. Λουκαϊδης και κατέληξε διατυπώνοντας τη θέση ότι «δεν μπορούν εκ των υστέρων να ανακαλύπτουν αιτιάσεις για να δικαιολογήσουν δικές τους πολιτικές αποφάσεις».

Ο κ. Λουκαϊδης ανέφερε ότι η συμφωνία της πώλησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα στην Τράπεζα Πειραιώς αναδεικνύεται ως μια ακόμα τραγική πτυχή των όσων έχουν διαδραματιστεί το κρίσιμο δεκαήμερο του Μαρτίου, προσθέτοντας ότι «η συμφωνία για το ξεπούλημα των κυπριακών τραπεζών δημιουργεί μια σειρά από ερωτήματα για τα γεγονότα και τις ευθύνες, που μας οδήγησαν σ’ αυτή την ετεροβαρή για την πλευρά μας συμφωνία».

Όπως είπε ο κ. Λουκαϊδης, μεγαλύτερη απορία προκαλεί ο τρόπος που επέλεξε να χειριστεί το όλο ζήτημα η Κυβέρνηση και διερωτήθηκε γιατί έσπευσε να πανηγυρίσει για τη συμφωνία κάνοντας λόγο για σημαντικά οφέλη.

Αν λάβουμε υπόψη τα στοιχεία που προκύπτουν από την πώληση και τα οποία ήταν γνωστά στην Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει στη βάση ποιών δεδομένων έκρινε τη συμφωνία ως ευνοϊκή για την Κύπρο, πρόσθεσε.

Ο κ. Λουκαϊδης επανέλαβε την απαίτηση του ΑΚΕΛ για κατάθεση στη Βουλή του ακριβούς κειμένου της συμφωνίας πώλησης, ώστε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των πτυχών της συμφωνίας και για να διασαφηνιστούν μελλοντικές υποχρεώσεις που πιθανόν να προκύψουν προς όφελος της Τράπεζας Πειραιώς.

Διαβάστε Επίσης