Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΚύπρος - Αναδείχθηκε η χώρα με τις πιο καθαρές παραλίες

Κύπρος – Αναδείχθηκε η χώρα με τις πιο καθαρές παραλίες

-

2014

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) χαιρέτισε το γεγονός ότι η Κύπρος έχει καταταχθεί, για μια ακόμα χρονιά, ως η χώρα με τις καθαρότερες παραλίες στην Ευρώπη.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής του ΚΟΤ Μάριος Χαννίδης ανέφερε, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, πως “η επίσημη πιστοποίηση από την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος για την κορυφαία ποιότητα των υδάτων κολύμβησης της Κύπρου αποτελεί μεγάλη τιμή και αξιοσημείωτο γεγονός για τη χώρα μας”.

“Με αυτή την πιστοποίηση, ο ξένος περιηγητής έχει έναν ακόμα σημαντικό λόγο, ανάμεσα σε πολλούς άλλους, να επιλέξει την Κύπρο για τις διακοπές του. Η χώρα μας αποτελεί προορισμό ποιότητας και αυτό φαίνεται μέσα από μια σειρά παραμέτρων”, πρόσθεσε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος καθορίζουν την ποιότητα των υδάτων στη βάση μετρήσεων και ερευνών που γίνονται σε περισσότερες από 22.000 περιοχές των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και της Κροατίας και της Ελβετίας. Από το σύνολο των 112 περιοχών που ελέχθησαν στην Κύπρο, όλες ανεξαιρέτως πληρούν τα αυστηρότατα κριτήρια και κατατάσσονται στην κατηγορία των αρίστων, εξαιρετικής ποιότητας υδάτων, αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε Επίσης