Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΛΟΥΚΑΪΔΗΣ:Ασυναρτησία, αντιφάσεις και προχειρότητα ΔΗΣΥ για Ιατρική Σχολή

ΛΟΥΚΑΪΔΗΣ:Ασυναρτησία, αντιφάσεις και προχειρότητα ΔΗΣΥ για Ιατρική Σχολή

-

Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Εξέφρασε την άποψη ότι «η όλη πολιτική συμπεριφορά του Συναγερμού γύρω από το συγκεκριμένο θέμα αναδεικνύει εξ αντικειμένου το ενδοκυβερνητικό αλαλούμ που επικρατεί». Αναδεικνύει όμως, πρόσθεσε, «ταυτόχρονα, την ασυναρτησία, την προχειρότητα και τις αντιφάσεις που διακρίνουν την πολιτική του ΔΗΣΥ επί του θέματος, αφού δεν πάνε πολλοί μήνες που ο ΔΗΣΥ υπερψήφισε την ίδρυση και λειτουργία της Ιατρικής Σχολής, εγκρίνοντας τον σχετικό προϋπολογισμό».

Διερωτήθηκε ποια είναι «τα πραγματικά κίνητρα του Συναγερμού, αφού είναι γνωστό ότι ήδη λειτουργούν με επιτυχία Ιατρικές Σχολές σε ιδιωτικά πανεπιστήμια στον τόπο μας».

O κ. Λουκαΐδης κάλεσε «τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν επί του ζητήματος, το οποίο θα κρίνει κατά πόσο στην πράξη όλοι εννοούμε αυτό που επαναλαμβάνουμε συνεχώς, για το πόσο δηλαδή επωφελής είναι η επένδυση στην παιδεία, την έρευνα και την καινοτομία, πέραν των άλλων σημαντικών οφελών για την υγεία και τον τόπο μας συνολικότερα, που θα προκύψουν από τη λειτουργία της Ιατρικής Σχολής».

Ευχήθηκε επίσης κάθε επιτυχία στους τελειόφοιτους που ρίχνονται από σήμερα στη δοκιμασία των Παγκύπριων Εξετάσεων.

Διαβάστε Επίσης