Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΠαιδιά από Γερμανία και Ρωσία φιλοξενεί τον Αύγουστο ο Δήμος Δερύνειας

Παιδιά από Γερμανία και Ρωσία φιλοξενεί τον Αύγουστο ο Δήμος Δερύνειας

-

Μάιος 2013

Στο Δήμο Δερύνειας θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 18 Αυγούστου μέχρι τη 1η Σεπτεμβρίου 2013, το Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων, στο οποίο ο Δήμος συμμετέχει για τρία χρόνια.

Στο πρόγραμμα που έχει ως θέμα τη συνεργασία των νέων και την αλληλοκατανόηση γύρω από το θέμα των διαχωριστικών γραμμών και το πώς αυτές επηρεάζουν τη ζωή των νέων, θα φιλοξενηθούν 24 παιδιά, 8 από τη Κύπρο, τη Γερμανία και τη Ρωσία μαζί με τους συνοδούς τους.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Δήμος Δερύνειας σε συνεργασία με τις πόλεις Κολωνία (Γερμανία) και Βόλγκογκραντ (Ρωσία) οργανώνουν και συμμετέχουν για τρία χρόνια, 2012 – 2014, σε Προγράμματα Ανταλλαγής Νέων διάρκειας δύο εβδομάδων στις συνεργαζόμενες πόλεις. Το φετινό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Δερύνειας και θα λάβουν μέρος οκτώ συμμετέχοντες από κάθε χώρα».

Το Πρόγραμμα, προστίθεται στην ανακοίνωση θα έχει ως θέμα τη συνεργασία των νέων και την αλληλοκατανόηση γύρω από το θέμα των διαχωριστικών γραμμών και το πώς αυτές επηρεάζουν τη ζωή των νέων. Δημιουργικές δραστηριότητες, εκπαίδευση και τέχνη θα είναι τα βασικά στοιχεία του προγράμματος. Μεταξύ άλλων, οι νέοι και οι νέες θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης, το οποίο θα τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στο Δήμο. Παράλληλα, η ομάδα θα ασχοληθεί, μέσα από τη μέθοδο “Story telling”, με τη δημιουργία σεναρίου γύρω από το θέμα της επανένωσης.

Οι συμμετέχοντες, που είναι συνολικά 24 νέες και νέοι, οκτώ από κάθε χώρα είναι ηλικίας 16 – 20 χρονών και συνοδεύονται από τους συνοδούς τους. Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τις 18 Αυγούστου 2013 μέχρι τη 1η Σεπτεμβρίου 2013 στη Δερύνεια.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμα ότι «οι συμμετέχοντες από τη Ρωσία και τη Γερμανία θα φιλοξενηθούν από τις οικογένειες των Κύπριων συμμετεχόντων, όπου αυτό είναι δυνατό. Όσοι Δερυνειώτες ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν νέους και νέες από τη Ρωσία και Γερμανία είναι ευπρόσδεκτοι».

Οσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή και για να φιλοξενήσουν συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες από τα γραφεία του Δήμου Δερύνειας στο τηλέφωνο 23811000 μέχρι τις 10 Ιουνίου 2013.

Διαβάστε Επίσης