Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΟκτώ πτήσεις επηρεάζονται από την αυριανή απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην...

Οκτώ πτήσεις επηρεάζονται από την αυριανή απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην Ελλάδα

-

Τετάρτη, 15 Μάιος 2013

Οκτώ πτήσεις, τέσσερις αναχωρήσεις και τέσσερις αφίξεις, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, από και προς τα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, αναμένεται να επηρεαστούν από την αυριανή τετράωρη απεργία στην οποία θα κατέλθουν από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Από την αυριανή απεργία αναμένεται να επηρεαστούν περίπου 1,200 επιβάτες διαφόρων αεροπορικών εταιρειών.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου των Αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής, «λόγω της 4ωρης απεργίας που έχει εξαγγελθεί για αύριο Πέμπτη από τους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας στην Ελλάδα, αναμένεται να επηρεαστεί το πρόγραμμα διεξαγωγής πτήσεων από και προς τα δύο Διεθνή Αεροδρόμια της χώρας. Η απεργία είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 12 το μεσημέρι ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 4 το απόγευμα».

Πρόσθεσε ότι «με βάση τα στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων της Hermes Airports, αναμένεται να επηρεαστούν συνολικά 8 πτήσεις. Πρόκειται για 4 αναχωρήσεις και 4 αφίξεις και όλες οι περιπτώσεις αφορούν πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από και προς τα Αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πάτρας».

Εξ’ όσον πληροφορούμαστε, συνέχισε ο κ. Ασπρής «οι επηρεαζόμενες αεροπορικές εταιρείες επεξεργάζονται τα δεδομένα και αναμένεται ότι μέχρι αύριο το πρωί θα ενημερώσουν σχετικά η κάθε μια τους επιβάτες τους. Θα ήθελα ωστόσο να επισημάνω ότι η αυριανή εργατική κινητοποίηση στην Ελλάδα, δεν εξυπακούει κατ ανάγκην και ακύρωση πτήσεων».

Πρόσθεσε ότι «οι επηρεαζόμενες αερογραμμές θα προσπαθήσουν να επαναπρογραμματίσουν τις πτήσεις τους και για το σκοπό αυτό οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται όπως βρίσκονται σε απευθείας επικοινωνία με τις αερογραμμές και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες πριν την προσέλευση τους και στα δύο διεθνή Αεροδρόμια της χώρας».

Ανέφερε ακόμα ότι «συνολικά, λόγω της αυριανής απεργίας στην Ελλάδα αναμένεται να επηρεαστούν περίπου 1.200 επιβάτες».

Διαβάστε Επίσης