Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΗ Προοδευτική κ.φ είναι πρώτη και πανίσχυρη στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΠΟΦΕΝ

Η Προοδευτική κ.φ είναι πρώτη και πανίσχυρη στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΠΟΦΕΝ

-

14 Μάιος 2013

“Την Παρασκευή ολοκληρώθηκαν 21 εκλογικές αναμετρήσεις που ανάδειξαν την Προοδευτική Κ.Φ σε πρώτη δύναμη στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων. Οι εκλογές για εμάς δεν είναι τίποτε άλλο παρά η κατάθεση της συνείδησης, των οραμάτων, της επιβεβαίωσης πολιτικών θέσεων και επιδιώξεων τόσο στα πανεπιστήμια όσο και για την Κυπριακή Κοινωνία στο σύνολο της.Η ανάδειξη της Προοδευτικής σε πρώτη δύναμη και πανίσχυρη στην Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων δεν είναι δεδομένο που χρίζει πανηγυρισμού από τη δική μας παράταξη. Είναι βαρύτατη πολιτική ευθύνη για αγώνες που θα επιστρέψουν την ελπίδα και την Προοπτική στο Κυπριακό λαό”

Με αυτά τα ταπεινά λόγια η Προοδευτική κ.φ σε δημοσιοφραφική διάσκεψη που συγκάλεσε σήμερα για ανακοίνωση των τελικών συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών, θέλησε να στείλει μηνύματα οργάνωσης και αντίστασης στη νέα γεννιά του τόπου. Ο Υπεύθυνος της Προοδευτικής κ.φ τόνισε ότι η “Η Προοδευτική εξασφάλισε 5548 ψήφους από το σύνολο 12811που κατήλθαν στις κάλπες δηλαδή ποσοστό της τάξης του 43,31%. Παρά την λυσσαλέα επίθεση στην αριστερά από σχεδόν το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων, τα Μ.Μ.Ε, ακόμα και από ακαδημαϊκούς στα τμήματα και στις σχολές, στα Κυπριακά πανεπιστήμια, σε 4 από τα 6 είναι αυτοδύναμη, και στα 5 από τα 6 πρώτη δύναμη στις συνειδήσεις των φοιτητών. Τονίζουμε την αύξηση του ποσοστού μας κατά 3,29% στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα και δεσμευόμαστε πως θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων” . Σχολιάζωντας τη μη πραγματοποίηση εκλογών στην Μ.Βρετανία ο Χρίστος Μιχαήλ τόνισε “Εκφράζουμε τη λύπη μας για τη μη πραγματοποίηση των εκλογών στη Φοιτητική Ένωση του Ηνωμένου Βασιλείου στερώντας από χιλιάδες φοιτητές να εκφράσουν την άποψη τους μέσω της άσκησης του δημοκρατικού τους δικαιώματος. Οι ευθύνες βαραίνουν τις παρατάξεις της Πρωτοπορίας και της Αναγέννησης που με την όλη τους στάση τόσο στη Φοιτητική Ένωση όσο και στην ΠΟΦΕΝ δεν έδειξαν ούτε στο ελάχιστο πρόθεση για πραγματοποίηση των εκλογών εξυπηρετώντας μικροπολιτικά μικροκομματικά συμφέροντα.”

Παίρνοντας τον λόγο ο Γ.Γ της ΕΔΟΝ Χάρης Καράμανος έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στα στελέχη και τους φίλους της Προοδευτικής για τις μεγάλες εκλογικές και όχι μόνο μάχες που έδωσαν κατα την διάρκεια της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς “Τα ποσοστά που καταγράφει η Προοδευτική, ποσοστά πολύ πέραν των ποσοστών που η Αριστερά καταγράφει στην κοινωνία, αποδεικνύουν ότι η φοιτητική νεολαία αναγνωρίζει και εκτιμά την προσφορά και τους αγώνες της Προοδευτικής. Η προσφορά αυτή αναγνωρίζεται από φοιτητές ενός ευρύτερου πολιτικοϊδεολογικού φάσματος. Αυτή η συνεχής ανοδική πορεία την καθιστούν μια από τις μεγαλύτερες και πιο καλά οργανωμένες παρατάξεις των κυπρίων φοιτητών. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι από την μια προϊόν της σκληρής, οργανωμένης και ανιδιοτελής προσπάθειας των εκατοντάδων στελεχών και φίλων της παράταξης και από την άλλη είναι τρανή απόδειξη ότι οι φοιτητές επιδοκιμάζουν την συνεπεία, την υπευθυνότητα, την εντιμότητα, εμπιστεύονται την δύναμη που στέκεται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων. Οφείλεται στο πλούσιο και δημιουργικό έργο που παραγάγει η Προοδευτική μέσα στις Φ.Ε και τα πανεπιστήμια και την ειλικρίνεια του πολιτικού λόγου που μόνη αρθρώνει η Προοδευτική. Αυτή η μεγάλη επιτυχία έχει ιδιαίτερη σημασία.

Πρώτο: γιατί καταγράφεται σε μια από τις πιο κρίσιμες χρονιές, από την μια για τα προβλήματα που ταλανίζουν το φοιτητικό κίνημα και από την άλλη για τους αγώνες που διεξήχθηκαν για το θέμα της μείωσης των διδάκτρων στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το ζήτημα της Β΄ Εξεταστικής, αλλά και της καθημερινής πάλης για μια πραγματικά δημόσια δωρεάν παιδεία, κυρίως μετά από την καταστροφική συμφωνία Αναστασιάδη – Eurogroup.

Δεύτερο: είναι μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες που πολιτικές παρατάξεις συνασπίστηκαν προσπαθώντας να εξοντώσουν και να συρρικνώσουν την Προοδευτική. Αναπτύχθηκε μια εκτός ορίων πολιτική επίθεση κατά της Αριστεράς, σπέρνοντας ψέματα άκρατου λαϊκισμού, μηδενισμού και φανατισμού. Απατήθηκαν όμως οικτρά και πήραν ξεκάθαρη απάντηση από τους φοιτητές.”

Κλείνωντας ο Γ.Γ της ΕΔΟΝ τόνισε ότι τα αποτέλεσματα των φοιτητιών εκλογών έστειλαν μήνυμα απόρριψης τους σκληρού μνημονιακού ζυγού στον οποίο μας οδηγεί η εμμονή της Κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Διαβάστε Επίσης