Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕντατικοποιούνται οι απροειδοποίητοι έλεγχοι για εγγεγραμμένους άνεργους

Εντατικοποιούνται οι απροειδοποίητοι έλεγχοι για εγγεγραμμένους άνεργους

-

alt=”anergia 0″ src=”/images/anergia/anergia_0.jpg” height=”388″ width=”600″/>Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνουν ότι από αύριο, Τετάρτη 14 Μαΐου, η εγγραφή των ανέργων στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα ανανεώνεται κάθε έξι αντί κάθε τέσσερις εβδομάδες που ανανεώνεται σήμερα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η νέα αυτή πρακτική αποσκοπεί στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ανέργων κατά την προσέλευση τους για εγγραφή στο Μητρώο Ανέργων με την αποσυμφόρηση των Επαρχιακών Γραφείων Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Τονίζεται, παράλληλα, ότι οι απροειδοποίητοι έλεγχοι που διεξάγονται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για τη διαπίστωση ότι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι είναι διαθέσιμοι, για εργασία θα εντατικοποιηθούν.

Προς το σκοπό αυτό, οποιοσδήποτε άνεργος μπορεί στο διάστημα των έξι εβδομάδων να κληθεί απροειδοποίητα, ανά πάσα στιγμή, να παραστεί σε Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για επιβεβαίωση της ανεργίας του, ούτως ώστε να μπορεί να συνεχίσει να του καταβάλλεται το επίδομα.

Διαβάστε Επίσης