Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΕμμόνη της Κυβέρνησης για ένταξη στο ΣγΕ - Δεν τίθεται θέμα διαλόγου...

Εμμόνη της Κυβέρνησης για ένταξη στο ΣγΕ – Δεν τίθεται θέμα διαλόγου με τα Κόμματα

-

ότι «οι σαφείς προτεραιότητες και ο ξεκάθαρος προσανατολισμός της χώρας σε ό,τι αφορά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής της Κυβέρνησης με την αίτηση της για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη αποτελούν προεκλογική δέσμευση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη που ο λαός επικύρωσε με την ετυμηγορία του».

Αναφέρει δε πως «η υλοποίηση τους είναι απλώς η εφαρμογή της πολιτικής συνέπειας και της ισχυρής πεποίθησης ότι ο συγκεκριμένος προσανατολισμός και οι προτεραιότητες αυτές εξυπηρετούν, μέσα στο σημερινό ανταγωνιστικό και δύσκολο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, κατά τρόπο αποτελεσματικό τα συμφέροντα και την προοπτική της χώρας».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημειώνει δε πως σε ό,τι αφορά τις παραδοσιακές συμμαχίες της Κύπρου, «αυτές παραμένουν μέρος των προτεραιοτήτων της εξωτερικής μας πολιτικής και σε καμία περίπτωση η επιλογή μας για ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη δεν επηρεάζει τις σχέσεις αυτές».

Υπενθυμίζει τέλος ότι η Ρωσία είναι μέλος του συγκεκριμένου προγράμματος εδώ και χρόνια και ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει εκδηλώσει πρόθεση για να αποχωρήσει.

Διαβάστε Επίσης