Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΣΥΡΙΑ: Το Ισραήλ στηρίζει «εξτρεμιστές και τρομοκράτες»

ΣΥΡΙΑ: Το Ισραήλ στηρίζει «εξτρεμιστές και τρομοκράτες»

-

src=”/images/SYRIA/SYRIA_MAXHTIKO.jpg” width=”600″ height=”375″ alt=”SYRIA MAXHTIKO”/>ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ – ΑΜΑΧΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Για διασύνδεση του Ισραήλ με εξτρεμιστές και τρομοκρατικές ομάδες, κάνει λόγο η Συρία, με αφορμή τις αεροπορικές επιδρομές κατά τριών στόχων στα περίχωρα της Δαμασκού.

«Η κυβέρνηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας επιβεβαιώνει ότι αυτή η επίθεση ανοίγει ευρέως την πόρτα σε όλες τις πιθανότητες ειδικά επειδή δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία για την πραγματικότητα των διασυνδέσεων που υπάρχουν ανάμεσα σε όλες τις συνιστώσες που διεξάγουν τον πόλεμο κατά της Συρίας», δήλωσε ο υπουργός Πληροφόρησης Όμραν αλ Ζοάμπι, διαβάζοντας ανακοίνωση του συριακού υπουργικού συμβουλίου.

Ο υπουργός παραχώρησε αυτήν την συνέντευξη τύπου έπειτα από έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που έγινε μετά την, νέα επιδρομή που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα – όπως δήλωσε δυτική πηγή – εναντίον ιρανικών πυραύλων που προορίζονταν για την λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Η εν λόγω επίθεση είναι η τρίτη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιείται φέτος στο συριακό έδαφος.

Σε επιστολή του που απευθύνεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το συριακό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι «η επίθεση (αυτή) επιβεβαιώνει την άμεση στρατιωτική υποστήριξη του Ισραήλ στις τρομοκρατικές ομάδες και στους εξτρεμιστές της Αλ Νόσρα, μιας από τις πτέρυγες της Αλ Κάιντα, μετά την αποτυχία τους να θέσουν υπό τον έλεγχό τους εδάφη».

«Αυτό δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι το Ισραήλ είναι αυτός που επωφελείται, η κινητήριος δύναμη και μερικές φορές ο εκτελεστής τρομοκρατικών επιθέσεων που έγιναν στην Συρία κατά του κράτους και του λαού», προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι στερούνται βάσης οι ισχυρισμοί που κάνουν λόγο για μεταφορές από την Συρία εκτός των συνόρων της (όπλων προς την Χεζμπολάχ), τους οποίους προβάλει την τελευταία περίοδο το Ισραήλ για να αιτιολογήσει τις επιθετικές του ενέργειες», προστίθεται στην επιστολή προς τον ΟΗΕ.

Το υπουργείο σημειώνει επίσης ότι το Ισραήλ έπληξε σήμερα τρεις στρατιωτικούς στόχους στα βορειοδυτικά της Δαμασκού με πυραύλους που ερρίφθησαν από αεροσκάφη που πετούσαν πάνω από το Ισραήλ και τον νότιο Λίβανο.

«Η επίθεση αυτή προκάλεσε νεκρούς και τραυματίες και σοβαρές καταστροφές στις θέσεις αυτές και στις κοντινές περιοχές όπου βρίσκονται άμαχοι», κατέληξε το υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε Επίσης