Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑA.KYΠΡΙΑΝΟΥ: Η δανειακή σύμβαση και η απώλεια κυριαρχίας που τη συνοδεύει...

A.KYΠΡΙΑΝΟΥ: Η δανειακή σύμβαση και η απώλεια κυριαρχίας που τη συνοδεύει δεν αποτελεί το μέλλον αυτού του τόπου

-

Δημιουργήθηκε : Σάββατο, 27 Απρίλιος 2013

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑ

Το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να συζητήσει όλα τα ενδεχόμενα σενάρια, ώστε να υπάρξει συνολική απεμπλοκή της χώρας από το φαύλο κύκλο του μνημονίου, δήλωσε ο ΓΓ του κόμματος, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι η δανειακή σύμβαση και η απώλεια κυριαρχίας που τη συνοδεύει δεν αποτελεί το μέλλον αυτού του τόπου.

«Χρειάζεται επιλογή που να δίνει προοπτική, δυνατότητες ανάκαμψης και προπαντός ελπίδα. Για να ‘χουν οι θυσίες αντίκρισμα», είπε ο Άντρος Κυπριανού μιλώντας στην ημερίδα του Ινστιτούτου Ερευνών Προμηθέας με τίτλο «Τρόικα και εναλλακτικές» αργά το απόγευμα της Παρασκευής.

Ξέρουμε ότι η Κύπρος είναι σε πολύ δύσκολο σταυροδρόμι και δεν υπάρχουν εύκολες επιλογές, επιλογές χωρίς κόστος, ανέφερε λέγοντας ότι η έξοδος μας από την κρίση απαιτεί θυσίες, οδυνηρές θυσίες και συνεχή προσπάθεια. Ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ έκρινε την απόφαση της 15ης του Μάρτη καταστροφική για την οικονομία του τόπου μας και ξεκίνησε τη διαδικασία εκπόνησης δική του πρότασης.

«Μετά την τελική διαμόρφωση της πρότασης μας, θα την αναλύσουμε λεπτομερώς δημόσια, ενώ θα επιδιώξουμε τη συζήτηση της με την Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα και ειδικούς». Η ανάγκη για επιλογή πορείας εκτός μνημονίου, είπε, θα πρέπει πρώτα να απαντά στο καθοριστικό ζήτημα της παροχής ρευστότητας προς την οικονομία. Εξίσου σημαντικό, θεώρησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, είναι ότι θα πρέπει να δίνει προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας, να δημιουργεί συνθήκες που θα επιτρέπουν να ακολουθήσει η Κύπρος αναπτυξιακή στρατηγική ικανή να τη βγάλει από το τέλμα της αβεβαιότητας.

Η όποια μελέτη, ανέφερε, πρέπει να απαντά και στα ερωτήματα, «είναι εφικτή η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο στα πλαίσια της υφιστάμενης δομής της Ευρωζώνης; Τι θα σημαίνει για την χώρα έξοδος από το ευρώ και ποιους κινδύνους εγκυμονεί μια τέτοια απόφαση; Ποιες προοπτικές δημιουργούνται για την Κύπρο σε κάθε περίπτωση;».

Διαβάστε Επίσης