Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗAKEΛ: Mόνο στα λόγια η διάφανεια από μέρους της Κυβέρνησης

AKEΛ: Mόνο στα λόγια η διάφανεια από μέρους της Κυβέρνησης

-

τα καθήκοντα και τη συνολική δαπάνη για την εργοδότηση ειδικών συμβούλων του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε γραπτή δήλωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, γίνεται λόγος για προσπάθεια της Κυβέρνησης «να αποφύγει να απαντήσει, αποδεικνύοντας ότι τα όσα λέει περί διαφάνειας είναι άνευ περιεχομένου. Προφανώς η Κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει πειστικές απαντήσεις», αναφέρεται.

«Αντί να εκτίθενται με τα μισόλογά τους, ας απαντήσουν ευθέως πόσοι εργοδοτήθηκαν, ποια τα καθήκοντά τους και ποια είναι η συνολική δαπάνη» προσθέτει το ΑΚΕΛ, υπενθυμίζοντας τους Κυβερνώντες ότι είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

Απαντώντας σε χθεσινές αναφορές του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο οποίος μίλησε για έκδοση επιταγών από την Κυβέρνηση Χριστόφια, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι «οι επιταγές προέρχονται από το Ταμείο Αλληλεγγύης που συστάθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου από την Κυβέρνηση Χριστόφια».

Το ΑΚΕΛ ξεκαθαρίζει ότι το Ταμείο «προικοδοτήθηκε από εισφορές διαφόρων προσώπων και εταιρειών, με σκοπό την παροχή στήριξης σε δυσπραγούντες πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι οι επιταγές δεν επιβάρυναν τα δημόσια ταμεία ούτε κατά ένα ευρώ».

«Τα μικρότερα ποσά που επιλεκτικά αναφέρονται σε δημοσιεύματα εφημερίδων προς σωματεία, οργανισμούς και οργανώσεις αποτελούν εισφορές, επί το πλείστον μέχρι χίλια ευρώ, που δίνονταν στη βάση της πάγιας τακτικής που ακολουθούσαν όλες οι κυβερνήσεις για επιχορήγηση διαφόρων εκδηλώσεων» προστίθεται.

Η Κυβέρνηση Χριστόφια ανταποκρινόταν, όπως αναφέρεται, «σε κάθε πρόσκληση στις εκδηλώσεις σωματείων και οργανώσεων από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της Κύπρου».

Διαβάστε Επίσης