Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΈκκληση Αντρέα Βασιλείου για τον μικρό Γιώργο που πάσχει από λευχαιμίαf

Έκκληση Αντρέα Βασιλείου για τον μικρό Γιώργο που πάσχει από λευχαιμίαf

-

Απρίλιος 2013

Έκκληση στο κόσμο να σπεύσει και να δώσει αίμα στις πλησιέστερες τράπεζες αίματος, με την ελπίδα να βρεθεί σύντομα δότης μυελού των οστών για τον 5χρονο Γιώργο Φιλιππίδη από την Πάφο, απηύθυναν σήμερα σε διάσκεψη Τύπου ο Αντρέας Βασιλείου, κατά κόσμο «μικρός Αντρέας» και ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου.

Ο 5χρονος Γιώργος πάσχει από λευχαιμία και χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση μυελού των οστών. Η κατάσταση του μικρού Γιώργου Φιλιππίδη κρίνεται κρίσιμη και ο παράγοντας χρόνος παίζει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα που δίνει ο σήμερα.

Μιλώντας στη διάσκεψη Τύπου, ο Αντρέας Βασιλείου είπε πως το μόνο που ζητά από τον κόσμο είναι να τρέξει στα πλησιέστερα νοσοκομεία ή στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και να προσπαθήσει να βοηθήσει το μικρό Γιώργο.

«Το νησί μας», είπε, «περνά οικονομικό πρόβλημα, αλλά αυτό είναι μια ευκαιρία, για να αποδείξουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να μας λυγίσει. Είμαστε Κύπριοι και έχουμε ιστορία».

Είπε ακόμα πως όταν ενημερώθηκε για το πρόβλημα το μικρού Γιώργου αυτό τον άγγιξε συναισθηματικά. «Ξέρω πώς είναι αυτό το συναίσθημα, γιατί το έχω ζήσει. Ξέρω πως ο κόσμος θα τρέξει να βοηθήσει τον μικρό», πρόσθεσε.

Η διάσκεψη Τύπου δόθηκε σήμερα στο Υπουργείο Άμυνας, με αφορμή την πρωτοβουλία του πατέρα του Αντρέα Βασιλείου, Βάσου Βασιλείου, ο οποίος δεκατρία χρόνια πριν βρέθηκε στην ίδια θέση με του γονείς του 5χρονου Γιώργου.

Ο κ. Βασιλείου εξέφρασε την ελπίδα όπως η πρωτοβουλία αυτή φέρει αποτέλεσμα και εξευρεθεί δότης για τον Γιώργο, ώστε, όπως είπε, οι γονείς του να ξεπεράσουν την αγωνία, που περνούν αυτή τη στιγμή.

Αναφερόμενος στον γιο του Αντρέα, ο κ. Βασιλείου είπε πως σήμερα χαίρει άκρας υγείας, χάρη στην κινητοποίηση που έγινε τότε, το 2000, προσθέτοντας πως σήμερα υπηρετεί στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς.

Από την πλευρά του, ο θείος του μικρού Γιώργου, Μάριος Φιλιππίδης, κάλεσε όλο τον κόσμο της Κύπρου να αποταθεί στις τράπεζες αίματος και να δώσει αίμα, σημειώνοντας πως και ο τελευταίος άνθρωπος έχει πιθανότητα να είναι συμβατός δότης του Γιώργου.

Επίσης, κάλεσε όλους τους εθελοντές να αναφέρουν στις τράπεζες αίματος ότι η αιμοληψία, αφορά τον μικρό Γιώργο Φιλιππίδη.

Ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου συνεχάρη τον Αντρέα Βασιλείου και τον πατέρα του για την πρωτοβουλία που πήραν και απηύθυνε και ο ίδιος με τη σειρά του θερμή έκκληση στο κυπριακό λαό να ξανακάνει το θαύμα, όπως το 2000.

«Η ευαισθητοποίηση τότε των πολιτών», είπε, «η ανθρωπιά, ήταν αυτό που κατάφερε να σώσει τον Αντρέα. Και αυτό γιατί η μικρή, αλλά μεγάλη και πλούσια σε αισθήματα κυπριακή κοινωνία, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του μικρού Αντρέα. Απευθύνουμε θερμή έκκληση και θέλουμε να κινητοποιήσουμε τον κόσμο και να δείξει για μια ακόμα φορά ότι μέσα από την ανθρωπιά του μπορεί να ξανακάνει το θαύμα και να σώσει τον μικρό Γιώργο», είπε ο κ. Φωτίου.

Διεμήνυσε, παράλληλα, πως το παράδειγμα του Αντρέα Βασιλείου πρέπει να είναι οδηγός για τους νέους, που μελλοντικά θα καταταχθούν στους κόλπους της ΕΦ.

«Αυτό το παιδί», είπε, «θα μπορούσε σήμερα να μην ήταν στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς. Ήταν ο ίδιος που ήθελε και αποφάσισε ότι έπρεπε να ενταχθεί στις τάξεις της ΕΦ και αυτό είναι ένα μήνυμα που όλοι οι νέοι μας πρέπει να πάρουν».

Η εξέταση για το τεστ ιστοσυμβατότητας (HLA) είναι ανώδυνη και περιορίζεται στη λήψη μικρής ποσότητας αίματος (15 ml περίπου), προκειμένου να καθορισθεί ο ιστικός τύπος (HLA).

Διαβάστε Επίσης