Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑποκατάσταση της αξιοπιστίας της διαδικασίας διερεύνησης ευθυνών για την οικονομία ζητεί η...

Αποκατάσταση της αξιοπιστίας της διαδικασίας διερεύνησης ευθυνών για την οικονομία ζητεί η ΕΔΕΚ

-

Τρίτη, 23 Απρίλιος 2013

Το ΚΣ ΕΔΕΚ καλεί την Κυβέρνηση να ενεργήσει τάχιστα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της όλης διαδικασίας διερεύνησης των πολιτικών, αστικών και ποινικών ευθυνών για την οικονομική τραγωδία που βιώνει ο κυπριακός λαός.

“Καλούμε όλους να τερματίσουν την προσπάθεια αμφισβήτησης της ανεξαρτησίας και ηθικής ακεραιότητας της όλης ερευνητικής διαδικασίας” και “προειδοποιούμε ότι η εκδήλωση της οργής του λαού θα είναι αναπόφευκτη και σαρωτική, αν, για μιαν ακόμα φορά, στο βωμό ιδιοτελών πολιτικών και κομματικών σκοπιμοτήτων, επιχειρηθεί η συγκάλυψη ευθυνών και υπευθύνων του οικονομικού εγκλήματος σε βάρος του λαού και του τόπου”, είπε σε δηλώσεις του σήμερα ο Γραμματέας της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης.

“Λυπούμαστε ειλικρινά”, δήλωσε ο κ. Παπαδάκης, “γιατί ένα εικοσιτετράωρο μετά τη χθεσινή μας ανακοίνωση, στην οποία εκφράζαμε ανησυχία για την αντιδικία που παρατηρείται αναφορικά με τον ρόλο και την αποστολή της Ερευνητικής Επιτροπής, ένα μέλος της, ο πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Παναγιώτης Καλλής, υπέβαλε παραίτηση”.

“Είναι φανερό”, συνέχισε ο κ. Παπαδάκης, “ότι τόσο η απροκάλυπτη αμφισβήτηση των προθέσεων της Επιτροπής όσο και η συνεχής κυβερνητική προσπάθεια να παρουσιάζεται η ανεξάρτητη Ερευνητική Επιτροπή ως τελούσα υπό την προστασία της, με συνεχείς `ερμηνευτικές` αναφορές της αποστολής της, έπληξαν ανεπίτρεπτα το κύρος και την ανεξαρτησία της”.

Και αυτά, όπως ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, “παρά το γεγονός ότι η ευθυκρισία, η αντικειμενικότητα, το υψηλό ήθος και το αδέκαστο του Προέδρου και των Μελών της είναι δεδομένα και αδιαμφισβήτητα”.

Ο κ. Παπαδάκης εξέφρασε, εκ μέρους της ΕΔΕΚ, “βαθειά θλίψη για τις εξελίξεις, που δικαιώνουν τις χειρότερες ανησυχίες και τους χειρότερους φόβους μας”, πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο Γραμματέας της ΕΔΕΚ, “οι ευθύνες τόσο της Κυβέρνησης όσο και όσων αμφισβήτησαν την Επιτροπή είναι αυτόδηλες και κατάδηλες” και “η προσπάθεια απόδοσης και κατανομής ευθυνών, που είναι παλλαϊκό αίτημα, έχει δυστυχώς τραυματισθεί εν τη γενέσει της”.

Διαβάστε Επίσης