Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΣυνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό είχε στην Αθήνα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό είχε στην Αθήνα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

-

του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα. Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε έντονες ανησυχίες για τις αποφάσεις που «έχει ουσιαστικά επιβάλλει η ΕΕ», όπως είπε, οι οποίες δείχνουν «μία διαφοροποίηση της μέχρι σήμερα στάσης τους, αναφορικά με τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων στον τραπεζικό τομέα, κάτι που θεωρώ ότι θα πρέπει να ανησυχήσει όχι μόνο την Κύπρο αλλά και τις υπόλοιπες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα».


Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μίλησε για αποφάσεις, οι οποίες «έχουν καταστρέψει την κυπριακή οικονομία, την επιχειρηματικότητα στο νησί», εκτιμώντας ότι «θα χρειαστούν τεράστιες προσπάθειες για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες». Ο κ. Κυπριανού εξέφρασε στον Έλληνα Πρωθυπουργό τους προβληματισμούς του ΑΚΕΛ γύρω από αυτά τα ζητήματα και το ότι -όπως είπε- «αναζητούμε μία εναλλακτική επιλογή για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του μνημονίου».

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το Κυπριακό, καθώς σύμφωνα με το ΓΓ του ΑΚΕΛ πρόκειται για ένα ζήτημα που «έχει να κάνει με την επιβίωση του λαού μας στο νησί», με τον κ. Κυπριανού να εκφράζει την ανησυχία του «για ενδεχόμενη προσπάθεια, από διάφορες πλευρές και σε αυτό το ζήτημα, να υπάρχει μία βεβιασμένη ενέργεια η οποία να οδηγήσει στην επιβολή λύσης και στο Κυπριακό, η οποία να συγκρούεται με αυτά τα οποία έχουν μέχρι σήμερα αποφασιστεί».

Ο κ. Κυπριανού, που συνοδεύεται από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ Νίκο Κατσουρίδη, θα παραμείνει στην Αθήνα μέχρι την Τετάρτη και θα έχει συναντήσεις αύριο με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, το ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και το Γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Σπύρο Λυκούδη. Επίσης, αύριο ο κ. Κυπριανού θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Την Τετάρτη ο κ. Κυπριανού θα ολοκληρώσει τις επαφές του, με συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Διαβάστε Επίσης