Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑΚΕΛ: Ασέβεια Αναστασιάδης προς τις πολιτικές δυνάμεις: Ήθελε τα κόμματα ακροατές...

ΑΚΕΛ: Ασέβεια Αναστασιάδης προς τις πολιτικές δυνάμεις: Ήθελε τα κόμματα ακροατές και χειροκροτητές στην επικοινωνιακή φιέστα του για τα μέτρα!

-

Δημιουργήθηκε : Σάββατο, 20 Απρίλιος 2013

Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

Την εκτίμηση ότι τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο παρόν στάδιο αποτελούν εξαγγελίες, με το δύσκολο κομμάτι, αυτό της εφαρμογής, να παραμένει ως ζητούμενο, διατύπωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ σε δήλωση του για τα μέτρα που εξήγγειλε χτες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

«Μελετώντας, κατ’ αρχήν τα μέτρα, όπως αυτά έχουν κατατεθεί, εκτιμούμε ότι σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται μέτρα που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αρκετά από τα οποία ήδη εφαρμόζονται ή έχει τροχιοδρομηθεί η εφαρμογή τους από την προηγούμενη κυβέρνηση. Υπάρχουν όμως, παράλληλα, μέτρα για τα οποία υπάρχει ασάφεια και για τα οποία προκύπτουν ερωτήματα ενώ υπάρχουν και μέτρα με οποία διατηρούμε επιφυλάξεις και διαφωνίες» δήλωσε ο Γιώργος Λουκαΐδης, αναφέροντας ταυτόχρονα πως «απουσιάζουν αρκετά άλλα ουσιώδη μέτρα, τα οποία μπορούν να ληφθούν και τα οποία το ΑΚΕΛ είναι έτοιμο να καταθέσει, αν η Κυβέρνηση, έστω και εκ των υστέρων, επιλέξει τον διάλογο και τη διαβούλευση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Στη δήλωση του ο Γιώργος Λουκαΐδης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις του, και σ’ αυτή την περίπτωση επέλεξε το μοναχικό και όχι το συλλογικό τρόπο διαχείρισης της τραγικής κατάστασης που βρίσκεται η οικονομία του τόπου» αλλά και πως «παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να προδιαβουλευτεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το πακέτο των μέτρων που εξήγγειλε, τα προσκάλεσε να παρευρεθούν ως ακροατές και χειροκροτητές στην επικοινωνιακή φιέστα που στήθηκε για την εξαγγελία τους».

«Η όλη στάση του, το λιγότερο, συνιστά ασέβεια προς τις πολιτικές δυνάμεις. Ως ΑΚΕΛ επισημαίνουμε ότι η αναγκαία για τον τόπο ενότητα σε τούτες τις κρίσιμες ώρες, μόνο μέσα από τη συλλογικότητα και τον αλληλοσεβασμό μπορεί να οικοδομηθεί» πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη ότι το ΑΚΕΛ συνεχίζει να εκτιμά ότι οι τραγικές συνέπειες των αποφάσεων του Eurogroup της 15ης και της 25ης Μαρτίου απαιτούν πρώτα συνολικό επανασχεδιασμό της οικονομίας, ώστε να μπορέσουν τα οποία μέτρα να βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της, για να προσθέσει ότι με δεδομένο ότι οι αποφάσεις που επιβλήθηκαν στην Κύπρο έχουν τσακίσει την ραχοκοκαλιά της οικονομίας που ήταν ο χρηματοπιστωτικός τομέας, προκαλώντας πιστωτική ασφυξία, το κύριο που πρέπει να γίνει για να αρθούν οι τραγικές συνέπειες που έχουν δημιουργηθεί, είναι η ριζική αλλαγή πλεύσης και φιλοσοφίας.

«Αυτό είναι δυνατόν να επιτευχθεί μονάχα έξω από το μνημονιακό ζυγό» υπέδειξε και πρόσθεσε ότι «το ΑΚΕΛ θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη εκτίμηση και θέση γύρω από τα μέτρα που έχουν κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες, αφού τα μελετήσει με τη δέουσα υπευθυνότητα και σοβαρότητα».

Διαβάστε Επίσης