Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕνδεχόμενο συμφωνίας για σύμβαση στη νέα συνάντηση συντεχνιών-ξενοδόχων την Τρίτη

Ενδεχόμενο συμφωνίας για σύμβαση στη νέα συνάντηση συντεχνιών-ξενοδόχων την Τρίτη

-

2013

Νέα συνάντηση θα έχουν την ερχόμενη Τρίτη συνδικαλιστικές οργανώσεις και ξενοδόχοι, σε μια προσπάθεια να συνομολογηθεί η συλλογική σύμβαση στον κλάδο.

Σε δηλώσεις , ξενοδόχοι και συντεχνιακοί ανέφεραν ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών έχουν μειωθεί και δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο την ερχόμενη Τρίτη να υπάρχει συμφωνία για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στον κλάδο.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης ανέφερε ότι στη χθεσινή συνάντηση, που διήρκησε τρεις ώρες, έγινε μια καλή ανταλλαγή απόψεων, εξετάστηκαν κάποιες λεπτομέρειες και εισήλθαμε σε περισσότερο βάθος.

Όπως είπε, και οι δύο πλευρές υπέβαλαν προτάσεις. “Δεσμευτήκαμε να μελετήσουμε τις θέσεις και θα επανέλθουμε την Τρίτη”, είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε ότι οι δύο πλευρές είναι “αρκετά κοντά”.

“Οι διαφορές μας πιστεύω ότι μπορούν να υπερπηδηθούν. Πιστεύουμε έχουμε προσεγγίσει τις θέσεις των συντεχνιών, αν δείξει ακόμη λίγη καλή θέση η συνδικαλιστική πλευρά μπορούμε να προχωρήσουμε”, πρόσθεσε.

Και ο ΓΓ της ΣΕΚ Νίκος Μωϋσέως επιβεβαίωσε ότι οι διαφορές των δύο πλευρών έχουν σμικρυνθεί.

“Γίνεται ένας διάλογος για τους όρους εργοδότησης στα ξενοδοχεία, ο οποίος συνεχίζεται με στόχο την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, πιστεύουμε ότι έχει γίνει αρκετή πρόοδος”, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μωϋσέως ανέφερε ότι είναι πιθανόν στη συνάντηση της ερχόμενης Τρίτης να υπάρξει τελική συμφωνία για τη συλλογική σύμβαση.

Και ο κ. Μωϋσέως σημείωσε ότι ο διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών έχουν μειωθεί.

Διαβάστε Επίσης