Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠροϋποθέσεις Βόρειας Κορέας για έναρξη διαλόγου αναφορικά με πυρηνικά

Προϋποθέσεις Βόρειας Κορέας για έναρξη διαλόγου αναφορικά με πυρηνικά

-

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας απαρίθμησε τις προϋποθέσεις που θέτει, για την επανέναρξη του διαλόγου με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Εθνικής κμυνας, που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

“Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η νότια μαριονέτα τους ( Νότια Κορέα) έχουν την παραμικρή επιθυμία να αποφευχθεί το βαρύ πλήγμα του στρατού και του λαού μας … και θέλουν πραγματικά το διάλογο και τις διαπραγματεύσεις πρέπει να κάνουν την αποφασιστική πρόταση “, αναφέρει η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βόρειας Κορέας σε σχετική ανακοίνωση της.

Στις προϋποθέσεις που έθεσε το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, σε μια κίνηση που πιθανώς να είναι σήμα προσέγγισης με τη Δύση, είναι πρωτίστως η άρσης των κυρώσεων του ΟΗΕ που επιβλήθηκαν ως μέτρο αντιμετώπισης για τις πυρηνικές δοκιμές.

“Πρώτον, οι κυρώσεις και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών Συμβουλίου, που κατασκευάστηκαν με άδικες μεθόδους πρέπει να αποσυρθούν” σημειώνει το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο της Βόρειας Κορέας στην σχετική ανακοίνωσή του.Επίσης η Πιονγκγιανγκ ζητά την υπόσχεση από την Ουάσιγκτον και τη Σεούλ ότι δεν θα υπάρξουν στρατιωτικές και πυρηνικές απειλές εναντίον της.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο της χώρας η Βόρεια Κορέα φέρεται να δηλώνει ότι η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου μπορεί να ξεκινήσει μόλις οι Ηνωμένες Πολιτείες απομακρύνουν από την περιοχή τα πυρηνικά τους όπλα.

Διαβάστε Επίσης