Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜικρότερη από την αναμενόμενη η μείωση των κρατήσεων για ταξίδια στο εξωτερικό

Μικρότερη από την αναμενόμενη η μείωση των κρατήσεων για ταξίδια στο εξωτερικό

-

18 Απρίλιος 2013

Μείωση κρατήσεων για ταξίδια στο εξωτερικό μικρότερη από την αναμενόμενη, παρατηρείται για τις ημέρες του Πάσχα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Βίκτωρ Μαντοβάνη.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή και ερωτηθείς πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τα ταξίδια των Κυπρίων στο εξωτερικό, είπε ότι παρατηρήθηκε σημαντική μείωση των κρατήσεων από τις 15 Μαρτίου μέχρι και την ημέρα που άνοιξαν οι τράπεζες.

Ωστόσο ανέφερε πως για την περίοδο του Πάσχα οι κρατήσεις έχουν ξαναρχίσει. «Η μείωση δεν είναι αυτή που αναμενόταν υπό τις συνθήκες που επικρατούν στον τόπο, είναι της τάξης του 10-20%» ανέφερε.

Φαίνεται, πρόσθεσε, ότι τα ταξίδια λειτουργούν «ως αντικαταθλιπτικό φάρμακο για τους Κύπριους και πολύς κόσμος αναζητά διέξοδο από την καθημερινότητα».

Όσον αφορά τους προορισμούς οι Κύπριοι, σύμφωνα με τον κ. Μαντοβάνη, έχουν ιδιαίτερη προτίμηση για την Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα την Κέρκυρα, τη Μυτιλήνη, τα Ιωάννινα και τα Ζαγοροχώρια.

Πολύς κόσμος επισκέπτεται, επίσης, τους Αγίους Τόπους, ενώ τα ταξίδια στην κεντρική Ευρώπη έχουν κάπως μειωθεί, με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημείωσε πάντως ότι υπάρχει ζήτηση ταξιδιών χαμηλού κόστους, λέγοντας ότι «είναι φυσιολογικό με τις καταστάσεις που επικρατούν, ο κόσμος να μη θέλει να ξοδέψει πολλά».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ανέφερε ότι η έκθεση «Ταξίδι» θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου και εξέφρασε την ελπίδα οι Κύπριοι να την επισκεφθούν.

Διαβάστε Επίσης