Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΑΚΕΛ: Απορία προκαλεί η στάση της Κυβέρνησης

ΑΚΕΛ: Απορία προκαλεί η στάση της Κυβέρνησης

-

Λαό.

Ανακοίνωση Τύπου ΑΚΕΛ

Η επιστολή Μπαρόζο πλασάρεται ως επίτευγμα, την στιγμή που η ΕΕ, βασικός αίτιος της σημερινής κατάστασης, με επίκληση των δήθεν λεπτών ισορροπιών στην επίτευξη συμφωνίας για το ΠΔΠ 2014 – 2020, αρνείται να παράσχει επιπλέον βοήθεια και αρκείται στην παροχή διευκολύνσεων εκταμίευσης.

Είναι βεβαίως δικαίωμα της Κυβέρνησης να χαρακτηρίζει όπως επιθυμεί τις εκάστοτε απαντήσεις που λαμβάνει από την ΕΕ. Ωστόσο θα θέλαμε να ρωτήσουμε την Κυβέρνηση αν οι διευκολύνσεις εκταμίευσης που παραχωρούνται από την ΕΕ, ικανοποιούν τους μεγαλεπήβολους στόχους της ανάπτυξης που η κυβέρνηση θέτει δημοσίως.

Κλείνοντας, στον καθένα δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα ως προς το πως οραματίζεται η ΕΕ την αναπτυξιακή πορεία για την Κύπρο, όταν με απόφαση της έχει απονευρώσει τον ένα από τους δυο βασικούς άξονες ανάπτυξης, τον χρηματοπιστωτικό, και την ίδια ώρα αρνείται να παρέχει επιπλέον χρηματοδοτικούς πόρους για την ανάπτυξη.

Σε κάθε περίπτωση, ως ΑΚΕΛ, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες της Κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ήδη έπραξε ο ΓΓ της Κ.Ε του ΑΚΕΛ κατά την διάρκεια των επαφών του στο Στρασβούργο.

Διαβάστε Επίσης