Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΤο ΑΚΕΛ χαιρετίζει τη συμφωνία για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει τη συμφωνία για τις Κυπριακές Αερογραμμές

-

στις Κυπριακές Αερογραμμές, αναφέροντας ότι στηρίζεται σε σωστή βάση.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης ανέφερε ότι η βάση και φιλοσοφία της συμφωνίας είναι σωστή «αφού μέσα από αυτή διασφαλίζεται το Ταμείο Προνοίας των εργαζομένων, η παραχώρηση αποζημιώσεων σε ύψος 50% των προηγούμενων σχεδίων αποζημιώσεων σε όσους εργαζόμενους απολυθούν και οι κλιμακωτές αντί των οριζόντιων αποκοπών στο μισθολόγιο, εξαιρουμένων των πιλότων».

Πρόσθεσε ότι διασφαλίζεται και η συνέχιση της λειτουργίας και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις διάσωσης του εθνικού αερομεταφορέα κατά τρόπο ώστε να εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα, η οικονομία του τόπου, οι καταναλωτές και ασφαλώς οι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές.

«Το θετικό αποτέλεσμα, με την κατάληξη στο συγκεκριμένο περιεχόμενο της συμφωνίας, καταδεικνύει ότι όταν επικρατεί από όλες τις πλευρές εποικοδομητικό πνεύμα και διάθεση διαλόγου μπορούν να εξευρεθούν οι ορθότερες υπό τις περιστάσεις λύσεις», είπε.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ακόμα ότι θα μπορούσε, κατά συνέπεια, να αποφευχθούν οι «τελεσιγραφικού χαρακτήρα αποφάσεις της κυβέρνησης και να είχε προηγηθεί διάλογος με όλους τους ενδιαφερομένους».

Περαιτέρω, ανέφερε ότι με δεδομένο το περιεχόμενο της συμφωνίας, το οποίο κινείται εντός της φιλοσοφίας του αρχικού σχεδίου αναδιάρθρωσης, που ετοιμάστηκε ένα χρόνο πριν, θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν €25 εκατομμύρια αν η κυβερνώσα τότε Βουλή δεν παρεμπόδιζε την εφαρμογή του.

«Παρ’ όλα αυτά, τούτη την ώρα στεκόμαστε στα όσα θετικά περιλαμβάνει η συμφωνία και συγχαίρουμε όσους εργάστηκαν για την επίτευξη της. Τους υπουργούς και άλλους υπηρεσιακούς της Κυβέρνησης, το Συμβούλιο των Κ.Α. και τις συντεχνίες των εργαζομένων στις Κ.Α» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Λουκαϊδης.

Διαβάστε Επίσης