Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΓΝΩΜΕΣ:Κατεστημένο «Εθνικής Τρομοκρατίας»;

ΓΝΩΜΕΣ:Κατεστημένο «Εθνικής Τρομοκρατίας»;

-

Του Χαράλαμπου ΠΙΤΡΗ

Η κοινωνία μας αυτό το διάστημα βρίσκεται υπό δοκιμασία αντοχής και ανοχής, απέναντι από μία Κυβέρνηση «Εθνικής Τρομοκρατίας» που έχειτα όπλα της στραμμένα προς τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της νέας γενιάς. Μιας γενιάς που βρέθηκε αντιμέτωπη με την «κρίση» των σλόγκαν «Σκέψου το, γίνεται» και «Στεγάζουμε τα όνειρά σας» και με την αναξιοπιστία των κυβερνώντων απέναντι στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.

Εκτός από τα μικρά γράμματα των σλόγκαν, η κοινωνία μας βρέθηκε αντιμέτωπη με την πιο ισοπεδωτική αντιπολίτευση των τελευταίων 50 χρονών. Μιας αντιπολίτευσης που στόχο είχε να μηδενίσει ό,τι καλό και προοδευτικό μέτρο εφάρμοζε η απερχόμενη Κυβέρνηση. Μέτρα που είχαν στόχο τον Άνθρωπο και την ευημερία του. Μέτρα που θα έδιναν την ευκαιρία στη χώρα μας να απεγκλωβιστεί από τη στασιμότητα στο Κυπριακό, με αποφάσεις που πάρθηκαν μετά από μια πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική και με τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική μας ζώνη. Μιας αντιπολίτευσης που δυστυχώς δεν πολέμησε τους κυβερνώντες με τη στάση της, αλλά τα όνειρα της νέας γενιάς και προστάτευσε με νύχια και με δόντια το εγχώριο μεγάλο κεφάλαιο.

Εκτός από τα μικρά γράμματα των σλόγκαν, υπήρχαν και τα μικρά γράμματα του μεγαλύτερου κατεστημένου στον τόπο. Μερίδα των Μέσων Μαζικής και «αντικειμενικής» Ενημέρωσης. Του μέσου που περιμένει ο ακροατής να ακούσει την πραγματική είδηση χωρίς την προσωπική τοποθέτηση του δημοσιογράφου ενδεχομένως να κρύβει τη δική του πολιτική κοσμοθεωρία. Ενός δημοσιογράφου που έχτιζε πάνελ για την προώθηση της αναξιοκρατίας και του ρουσφετιού σε εκπομπές του τύπου, «Έχεις μέσο» και με την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας μέσα από άρθρα τα οποία οικειοποιούσε. Μιας δημοσιογραφίας που κάνει επιλεκτικά «cut» την καυστική σάτιρα των 10 λεπτών και ξεχνά να κάνει «paste» γιατί δεν είχε χρόνο. Δεν είχε χρόνο να προβάλει και τις χιλιάδες των πολιτών που βρέθηκαν οργανωμένα και με ειρηνικές προθέσεις έξω από το προεδρικό για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους στις αποφάσεις του Προέδρου στο Eurogroup. Σε μια απόφαση που είχαν στηθεί πάνελ για να μας συμβουλέψει το μεγάλο κεφάλαιο στο πώς θα πρέπει να αντιδράσει ο λαός στο ξεπούλημα που μας ετοίμασαν. Σε ένα πάνελ που έσπερναν την τρομοκρατία στην κοινωνία για το ενδεχόμενο κατάρρευσης των τραπεζών. Μας έπεισαν; Ο λαός ήταν στους δρόμους.

Για τα μικρά γράμματα των σλόγκαν «καμένη γη» και «καταστροφή», που για μήνες τώρα έχτιζαν την προεκλογική τους εκστρατεία, έρχονται να τα κάνουν πράξη με καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο και την κοινωνία. Αποφάσεις που πάρθηκαν σε μία νύκτα. Αποφάσεις, που ήταν ενήμερα τα μεγάλα αφεντικά του κεφαλαίου και οι δορυφόροι τους, φροντίζοντας το τίμημα να το πληρώσουν οι μάζες που βρίσκονται στο πρώτο επίπεδο της πυραμίδας. Οι μάζες που καθημερινά η πρώτη τους έγνοια είναι η επιβίωση και το μεροκάματο. Το μεροκάματο που έρχεται να πάρει την αρχική εννοιολογική του σημασία με την καταπάτηση των εργατικών κεκτημένων.

Εμείς, η νέα γενιά αυτού του τόπου, αντιστεκόμαστε. Αντιστεκόμαστε στον εξευτελισμό και στη μιζέρια. Αντιστεκόμαστε και μαζικοποιούμε τους αγώνες μας κάτω από την ομπρέλα της Ανθρωπιάς και της Αξιοπρέπειας. Αγώνες, που να είστε βέβαιοι πως θα τους δώσουμε με οποιοδήποτε τίμημα. Για να σώσουμε τα όνειρα των παιδιών μας. Όνειρα που εσείς με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές σας τα κατασπαράζετε και τα κάνετε εφιάλτες. Να είστε σίγουροι πως τα παιδιά μας θα τα βρείτε αύριο στους δρόμους να σας υπενθυμίζουν πως εμείς «Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε ποτέ!».

Διαβάστε Επίσης