Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΓΝΩΜΕΣ:«Βρίσκω την τηλεόραση πολύ διαπαιδαγωγική. Όποτε κάποιος την ανοίγει, πάω στο άλλο...

ΓΝΩΜΕΣ:«Βρίσκω την τηλεόραση πολύ διαπαιδαγωγική. Όποτε κάποιος την ανοίγει, πάω στο άλλο δωμάτιο και διαβάζω ένα βιβλίο»

-

Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 17 Σεπτέμβριος 2014

Του Ανδρέα ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Παίρνω ως αφορμή δύο περιστατικά τα οποία συνέβησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τα οποία αφορούν τα Μ.Μ.Ε και προκαλούν γι’ ακόμα μια φορά έντονο προβληματισμό και θλίψη. Το πρώτο περιστατικό πρόκειται για το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την άρνηση του Διευθυντή Ειδήσεων του ΡΙΚ κύριου Γιάννη Καρεκλά να δεχθεί την παρέμβαση του Εκπροσώπου τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργο Λουκαϊδη, στο δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ την περασμένη Παρασκευή. Η πρόθεση του κύριου Λουκαϊδη όπως ανακοινώθηκε, ήταν να απαντήσει σε κάποιους ισχυρισμούς εναντίον του ΑΚΕΛ, που διατύπωσε εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο οποίος ήταν καλεσμένος του κύριου Καρεκλά στο συγκεκριμένος δελτίο.

Το δεύτερο περιστατικό που συνέβηκε και προκαλεί οργή είναι η μηδαμινή προβολή απ’ όλα ανεξαρτήτως τα τηλεοπτικά κανάλια, του ετήσιου μνημόσυνου των Καβάζογλου – Μισιαούλη που διεξήχθη την Κυριακή 14 Απριλίου. Μηδαμινή προβολή του μνημόσυνου δύο ανθρώπων που δολοφονήθηκαν από εθνικιστικά στοιχεία γιατί αγωνίστηκαν για την Δημοκρατία και την ειρήνη στην Κύπρο.

Τα Μ.Μ.Ε ενορχηστρωμένα εδώ και μια σχεδόν πενταετία έχουν αναλάβει υποσκαπτικό ρόλο . Έχουν χάσει κάθε ίχνος αντικειμενικότητας και πλέον παίζουν με όλη την έννοια των λέξεων με την νοημοσύνη του Κύπριου τηλεθεατή. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο και να επαναλάβω τα χιλιοειπωμένα. Απλά μια δανεισμένη συμβουλή. Όποτε κάποιος από το σπίτι επιμένει να δει τηλεόραση, εσύ επέλεξε να διαβάσεις ένα βιβλίο. Έτσι θα μπορέσεις να διαπαιδαγωγηθείς πραγματικά!

Διαβάστε Επίσης