Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε πολιτική συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο αναμένεται να καταλήξει σήμερα το...

Σε πολιτική συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο αναμένεται να καταλήξει σήμερα το Eurogroup

-

Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2013

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Ι ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΚΑΙ Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 15ΝΘΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ

Σε πολιτική συμφωνία για το μνημόνιο της Κύπρου αναμένεται να καταλήξουν σήμερα το πρωί στο Δουβλίνο, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά τη διάρκεια της άτυπης συνεδρίασης του Eurogroup, που προηγείται της διήμερης συνεδρίας του ECOFIN.

Οριστική απόφαση αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα και η εκταμίευση της πρώτης δόσης το πρώτο 15νθήμερο του Μάιου.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης, το σχέδιο του Μνημονίου της Κύπρου είναι ήδη διαθέσιμο, αλλά όχι οριστικό και επρόκειτο να λάβει την τελική μορφή του μέχρι την Παρασκευή. Πρόσθεσε ότι στη συνεδρίαση του Δουβλίνου αναμένεται να ληφθεί πολιτική απόφαση, και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία επικύρωσης στα κοινοβούλια χωρών της Ευρωζώνης που απαιτείται αυτή η διαδικασία.

Η εκτίμηση του εκπροσώπου είναι ότι η διαδικασία επικύρωσης θα ολοκληρωθεί μέσα στον Απρίλιο, ώστε να υπάρξει και η επίσημη απόφαση του Εurogroup. Η πρώτη δόση θα αποδεσμευθεί το πρώτο 15νθημερο του Μαΐου, εφόσον εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, την Παρασκευή οι Υπουργοί θα ενημερωθούν και για την αξιολόγηση της νομοθεσίας για το ξέπλυμα χρήματος.

Διαβάστε Επίσης