Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ: Εκφράζουμε τη βαθιά εκτίμηση και σεβασμό των στελεχών και μελών...

ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ: Εκφράζουμε τη βαθιά εκτίμηση και σεβασμό των στελεχών και μελών της ΕΔΟΝ προς τους βετεράνους

-

Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2013

«Η ΑΟΝ – ΕΔΟΝ αποτελεί ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής! Οι καιροί είναι δύσκολοι και χαλεποί. Χρειάζεται να ορθώσουμε την αντίσταση μπροστά στις πιέσεις του ιμπεριαλισμού που συνεχίζει να συνωμοτεί ενάντια στην Κύπρομας»

Με αυτά τα λυτά λόγια φρόντισε ο Γ.Γ.της ΕΔΟΝ χάρης Καράμανος να στείλει τα μηνύματα του για την επέτειο των 54 χρόνων από την ίδρυση της ΕΔΟΝ τα οποία συμπληρώνονται σήμερα. Ο Χάρης Καράμανος ανέφερε επίσης ότι «στις 12 Απρίλιου 1959, 1506 αντιπρόσωποι, από κάθε γωνιά της Κύπρου, μετείχαν στο Ιδρυτικό Συνέδριο της ΕΔΟΝ, στο σινεμά «Παλλάς» στη Λευκωσία. Εκεί πήρε σάρκα και οστά η Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας – ΕΔΟΝ. Μια καινούργια σελίδα ανοίγεται στην ιστορία, τη δράση και τους αγώνες της νέας γενιάς, που ορθά αποκαλείται το χρυσό απόθεμα του λαού μας. Η ΑΟΝ – ΕΔΟΝ αποτελεί ώριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής!»

«Οι καιροί είναι δύσκολοι και χαλεποί»

Ο Γ.Γ της ΕΔΟΝ σχολιάζωντας τις σημερινές συνθήκες είπε χαρακτηριστικά «Χρειάζεται να ορθώσουμε την αντίσταση μπροστά στις πιέσεις του ιμπεριαλισμού που συνεχίζει να συνωμοτεί ενάντια στην Κύπρο μας!Με αφορμή τα 54 χρόνια ζωής και προσφοράς που συμπληρώνονται, σαν σήμερα, εκφράζουμε τη βαθιά εκτίμηση και σεβασμό των στελεχών και μελών της ΕΔΟΝ προς τους παλαιότερους και βετεράνους που με αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια πρόσφεραν τόσα πολλά και εμπλούτισαν την ιστορία της τιμημένης Οργάνωσης, ώστε εμείς τα νεότερα Στελέχη της ΕΔΟΝ να αντλούμε δύναμη στους σημερινούς αγώνες και μάχες, στα μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το λαό μας»

«Συγκινητική αφιέρωση»

O Χάρης Καράμανος ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα, σε γνωστό μέσο κοινωνική δικτύωσης, το χαιρετισμό που έστειλε ο Γιάννης Ρίτσος στο ιδρυτικό συνέδριο της ΕΔΟΝ στις 12 Απριλίου 1959 , αφιερώνοντας το σε ολόκληρο το ΕΔΟΝίτικο Οικοδόμημα, σε όλα τα Στελέχη, Μέλη, Φίλους, στους ακριβούς βετεράνους όπως τους αναφέρει χαρακτηριστικά και ειδικότερα σε αυτούς που έφυγαν από τη ζωή!

afierosi

Διαβάστε Επίσης