Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑAKΕΛ: Η Κυβέρνηση να σταματήσει να προκαλεί με δηλώσεις και να...

AKΕΛ: Η Κυβέρνηση να σταματήσει να προκαλεί με δηλώσεις και να αφοσιωθεί στο καλό του τόπου

-

Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2013

–>Πρέπει, επιτέλους, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη να αντιληφθεί ότι από την 1η Μαρτίου ο κυπριακός λαός της ανέθεσε πλειοψηφικά τη διακυβέρνηση της χώρας, στη βάση συγκεκριμένων δεσμεύσεων που ανέλαβε να υλοποιήσει και να σταματήσει την όποια αντιπαράθεση που μόνο κακό προκαλεί στον τόπο μας!

Tην λύπη του εξέφρασε το ΑΚΕΛ δια στόματος του εκπροσώπου τύπου του Γιώργου Λουκαϊδη, ο οποίος δήλωσε ότι χθές ο Κυβερνητικός Εκπρόωπος εντελώς απρόκλητα επέλεξε να επιτεθεί εκ νέου κατά του ΑΚΕΛ, χύνοντας νερό στο μύλο της όξυνσης και της άγονης αντιπαράθεσης. Ο κύριος Λουκαϊδης πρόσθεσε ότι ενώ ο Κυβερνητικό Εκπρόσωπος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για την αύξηση στα €24δις του ποσού που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι θα χρειαστεί η Κύπρος, αντί απάντησης επέλεξε να επιτεθεί κατά του ΑΚΕΛ.Επέλεξε δε, την πολιτική όξυνση επικαλούμενος την ανάγκη διατήρησης της υπευθυνότητας, της σεμνότητας και των χαμηλών τόνων. Προφανώς, κατά τον κ. Στυλιανίδη αυτά τα στοιχεία θεωρεί ότι πρέπει να χαρακτηρίζουν μόνο την αντιπολίτευση, ενώ η κυβέρνηση έχει το ελεύθερο να ενεργεί κατ’ ακριβώς αντίθετο τρόπο.

Ο εκπρόωπος τύπου του ΑΚΕΛ απανώντας στον κύριος Στυλιανίδης είπε: “Επί της ουσίας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να λεχθεί είναι ότι η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ επιμένουν να απαλλάσσουν από κάθε ευθύνη, τους υπαίτιους του οικονομικού εγκλήματος που διαπράχθηκε σε βάρος του λαού. Κατ’ αρχάς εκείνων των τραπεζιτών και του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας που αποτέλεσαν την πηγή του προβλήματος και των καταστροφικών συνεπειών που βιώνει ο τόπος. Αλλά και τους «εταίρους» μας που αντί να προσφέρουν αλληλεγγύη με στόχο τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας, επέλεξαν να μας επιβάλουν τη διάλυση της, μέσα από μια αδίστακτη μεθόδευση.

Δυστυχώς, είναι ακριβώς αυτές τις καταστροφικές συνέπειες των αποφάσεων του Eurogroup της 15ης Μαρτίου που βιώνουμε και οι οποίες, για αρχή, έχουν ανεβάσει τις ανάγκες στήριξης της κυπριακής οικονομίας από €17,5 δις, στα €24 δις. Η αύξηση προβλέφθηκε για να καλυφθούν πρόσθετες δημοσιονομικές ανάγκες που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα της βάναυσης συρρίκνωσης της κυπριακής οικονομίας, αλλά και πρόσθετων προβλεπόμενων ζημιών στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Η ένταξη της κυπριακής οικονομίας σε διαδικασία και πορεία φαύλου κύκλου ύφεσης, είναι η τραγική πραγματικότητα που προέκυψε με την απόφαση του Eurogroup. Πραγματικότητα στην οποία όλοι προβλέπαμε ότι θα οδηγηθούμε σε περίπτωση κουρέματος. Γι αυτό και όλοι θεωρούσαμε καταστροφική μια τέτοια εξέλιξη. Η συμφωνία βεβαίως της κυβέρνησης Αναστασιάδη στο κούρεμα, οδήγησε σε αλλαγή πλεύσης την κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ, οι οποίοι διέγραψαν αίφνης τα όσα οι ίδιοι έλεγαν πριν από το κούρεμα, επιδιδόμενοι πλέον σε μια συντονισμένη προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών.

Πρέπει, επιτέλους, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη να αντιληφθεί ότι από την 1η Μαρτίου ο κυπριακός λαός της ανέθεσε πλειοψηφικά τη διακυβέρνηση της χώρας, στη βάση συγκεκριμένων δεσμεύσεων που ανέλαβε να υλοποιήσει.

Η αναίρεση αυτών των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, με κανένα τρόπο δεν μπορεί να μετατίθεται οπουδήποτε αλλού. Ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ, όχι απλώς γνώριζαν τις σοβαρές δυσκολίες που προκάλεσε στην οικονομία η μεγάλη κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά επιχειρούσαν να παρουσιάσουν την κατάσταση με τα πιο μελανά χρώματα, μιλώντας για καμένη γη, την οποία θα αντικαθιστούσαν με την Άνοιξη. Οι πολίτες, αναμένουν φυσιολογικά την Άνοιξη, την οποία δεσμεύτηκε ο κ. Αναστασιάδης ότι θα φέρει με την εκλογή του και συναφώς αναμένουν ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από τις τραγικές συνέπειες που επέφερε η συμφωνία Αναστασιάδη- Eurogroup της 15ης Μαρτίου.

Εμείς ως ΑΚΕΛ δηλώνουμε εκ νέου έτοιμοι να συμβάλουμε σ’ ένα γόνιμο και δημιουργικό διάλογο, μακριά από τις όποιες σκοπιμότητες και ιδεολογικές αγκυλώσεις, που δεν θα προαποκλείει καμιά εναλλακτική λύση η οποία θα προσφέρει διέξοδο στα τραγικά αδιέξοδα που οδήγησε η απόφαση του Eurogroup.”

Διαβάστε Επίσης