Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΓΝΩΜΕΣ:Ο Συνεργατισμός μπροστάρης στην ανοικοδόμηση της Πατρίδας μας.

ΓΝΩΜΕΣ:Ο Συνεργατισμός μπροστάρης στην ανοικοδόμηση της Πατρίδας μας.

-

Του Ανδρέα Μουσκάλλη

Ο Συνεργατισμός στην πολύχρονη παρουσία του στην Κυπριακή Κοινωνία, πρόσφερε τα μέγιστα στα μέλη του στο λαό και γενικά στην Κυπριακή Οικονομία.

Βλέποντας την δυστυχία του λαού, την εξαθλίωση, την πνευματική και ψυχολογική υποδούλωση του, την μιζέρια και την δυστυχία του, επιτέθηκε με όλες τις δυνάμεις του στην Τοκογλυφία αυτή την κατάρα της Κυπριακής Κοινωνίας και την εξολόθρευσε.

Το 1974 μετά την Τουρκική Εισβολή και την κατοχή μεγάλου μέρους της πατρίδας μας, ο Συνεργατισμός μέσα από τα δικά του ερείπια, προσφυγοποιήθηκαν 226 ΣΠΙ και χάθηκε μεγάλος Συνεργατικός πλούτος ανασκουμπώθηκε, πήρε τα κομμάτια του και έκτισε τον μεταπολεμικό Συνεργατισμό. Συμπαραστάθηκε σ’ όλον τον λαό μας, βρέθηκε δίπλα τους, στον πόνο και την ανησυχία τους.

Συνεργατικές Εταιρείες εξυπηρετούσαν τους πολίτες ακόμα και σ΄ένα πρόχειρο παράπηγμα, ή σ’ ένα τραπέζι πάνω σε ένα πεζοδρόμιο.

Ο Συνεργατισμός μοιράστηκε αυτά που είχε με τους απλούς ανθρώπους, τα μέλη και τους πελάτες του.

Ο Συνεργατισμός νοιώθει περήφανος για την καταγωγή, το οδοιπορικό και την Ιδεολογία του. Νοιώθει περήφανος που βοήθησε με όλες του τις δυνάμεις στην ανόρθωση και ανοικοδόμηση της μαρτυρικής μας Πατρίδας.

Σ’ αυτές τις σύγχρονες τραγικές για το λαό μας συνθήκες και καταστάσεις οι οποίες τείνουν να υποβαθμίσουν το βιοτικό και πνευματικό επίπεδο του και να τον υποτάξουν, να τον εξευτελίσουν και να τον ταπεινώσουν, ο Συνεργατισμός πάλιν θα απαντήσει παρών, ίσως στην πιο μεγάλη μοναδική Πρόκληση της Ιστορίας του.

Ο Συνεργατισμός όντας κοινωνικό κίνημα, αντιδρά γρήγορα σ’ οποιεσδήποτε κοινωνικές και οικονομικές ιστορικές, πολιτιστικές διαφοροποιήσεις. Αντιδρά γρήγορα και αποφασιστικά σε οτιδήποτε πληγώνει τους ανθρώπους και τα Οράματα τους . Επιτίθεται με αποφασιστικότητα και ενότητα, σ’ όλους αυτούς που επιβουλεύονται τα συμφέροντα και τις προσδοκίες της κοινωνίας, τα όνειρα της νέας γενιάς.

Η ανθρωποκεντρική του φιλοσοφία και Ιδεολογία, κόντρα στις σύγχρονες Αποϊδεολογικοποιήσεις δεν του επιτρέπουν ούτε την σιωπή, ούτε την ανοχή, ούτε την αδράνεια και την μοιρολατρία. Ο Συνεργατισμός της Κύπρου, η αξιόπιστη Εθνική, Οικονομική και Κοινωνική δύναμη του τόπου μας και στις τραγικές αυτές συνθήκες που βιώνει ο λαός μας, στέκεται μπροστάρης στην ανόρθωση και ανοικοδόμηση της πατρίδας μας.

Μαζί με τις υπόλοιπες οικονομικές, κοινωνικές , πολιτικές δυνάμεις και φορείς, πρέπει να βοηθήσουμε τον λαό μας στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του και ταυτόχρονα να σχεδιάσουμε την γρήγορη έξοδο από την πρωτόγνωρη αυτή Κρίση, μέσα από συνεργασίες , πρωτοβουλίες και πάνω απ’ όλα ενότητα αυτοσυγκέντρωση χωρίς φόβο και πανικό.

Το Συνεργατικό Κίνημα της Κύπρου πιστό στις Αρχές και Αξίες του τιμώντας την Ιστορία του θέτει όλες του τις δυνάμεις στην υπηρεσία του λαού και της Πατρίδας μας. Ως ένας πρωταγωνιστικός Οικονομικός και Κοινωνικός άξονας της Πατρίδας μας, αναλαμβάνουμε πλήρως όπως πάντοτε τις ευθύνες μας.

Διαβεβαιώνουμε ακόμη μια φορά τον λαό μας, ότι θα είμαστε μαζί του και στις πολύ δύσκολες αυτές εποχές, καθημερινός συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος. Αυτή την διαχρονική εκτίμηση και αγάπη του λαού, η οποία είναι συγκλονιστική, θα την επιστρέψει πίσω ο Συνεργατισμός στο πολλαπλάσιο.

Οι Αξιωματούχοι, τα στελέχη, η ηγεσία του Συνεργατισμού βρίσκονται σε επαγρύπνηση και συνεχή κινητικότητα, για να βοηθήσουν στον υπέρτατο βαθμό τα μέλη και τους πελάτες τους, και να αντιμετωπίσουν καθημερινές και μελλοντικές τους ανάγκες, και να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την ανόρθωση και ανοικοδόμηση της Κυπριακής Οικονομίας.

Διαβάστε Επίσης