Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ ΠΑΣΥΠΙ προσδοκά ότι η Κυβέρνηση θα λάβει τις σωστές αποφάσεις για...

Η ΠΑΣΥΠΙ προσδοκά ότι η Κυβέρνηση θα λάβει τις σωστές αποφάσεις για διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών

-

Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 10 Απρίλιος 2013

Την προσδοκία της εκφράζει η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) ότι η Κυβέρνηση θα λάβει τις επιβαλλόμενες και σωστές αποφάσεις για σωτηρία της εταιρείας των Κυπριακών Αερογραμμών και για ενίσχυση του τουρισμού και της οικονομίας.


Η Συντεχνία, “εν όψει της σημερινής κρίσιμης συνεδρίας για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών”, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση, “καλεί την Κυβέρνηση να στηρίξει την εταιρεία, προκειμένου να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας και για να μη μείνει η Κύπρος χωρίς εθνικό αερομεταφορέα”.

Ταυτόχρονα, προσθέτει, “η ΠΑΣΥΠΙ ζητεί από την Κυβέρνηση να πάρει απόφαση για άμεση εφαρμογή του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης, με βάση τη μελέτη της Air France Consulting, η οποία βρίσκεται από καιρό στα χέρια της Διοίκησης της Εταιρείας”.

Η ΠΑΣΥΠΙ ζητεί, επίσης, όπως η Κυβέρνηση “μετακαλέσει αμέσως ξένους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι να εφαρμόσουν το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης, έτσι ώστε να μην υπάρξει άλλη αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εξυγίανση της εταιρείας”.

“Από την πλευρά της, η ΠΑΣΥΠΙ”, σύμφωνα με την ανακοίνωση, “επαναλαμβάνει τη δεδηλωμένη θέληση των μελών της για να στηρίξουν την εταιρεία σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία” και, “στο πλαίσιο αυτό, οι πιλότοι δηλώνουν έτοιμοι να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην ομαλή αναδιάρθρωση της εταιρείας”.

“Τονίζει ακόμα η ΠΑΣΥΠΙ ότι, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο, η ύπαρξη και λειτουργία των Κυπριακών Αερογραμμών είναι απαραίτητη” και, “χωρίς τις Κυπριακές Αερογραμμές, ο τουρισμός θα δεχθεί τεράστιο πλήγμα, σε μιαν περίοδο κατά την οποία η οικονομία εξαρτάται απόλυτα από τα τουριστικά έσοδα του Καλοκαιριού”.

Διαβάστε Επίσης