Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑΚΕΛ: "Δυστυχώς για τον λαό μας το αποτέλεσμα ήταν τραγικό"

ΑΚΕΛ: “Δυστυχώς για τον λαό μας το αποτέλεσμα ήταν τραγικό”

-

2013

“Μας είπαν ότι όταν τέθηκε θέμα κουρέματος καταθέσεων στο Eurogroup αιφνιδιάστηκαν. Κατά συνέπεια δεν γνώριζαν. Αυτό είπε και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώνοντας τους πολιτικούς αρχηγούς, πως δεν γνώριζε ότι στο Eurogroup θα ετίθετο θέμα κουρέματος καταθέσεων, και αν ετίθετο τέτοιο θέμα είχε ήδη έτοιμες εναλλακτικές προτάσεις.

Την ίδια στιγμή παραμονές του Εurogroup o κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρ. Στυλιανίδης δήλωνε τα κάτωθι: «Αυτό που η Κυβέρνηση θέλει να διαβεβαιώσει είναι ότι σε καμιά περίπτωση δεν τίθεται θέμα κουρέματος καταθέσεων ή περικοπής μισθών και συντάξεων. Η κυβέρνηση έχει κοινωνική ευαισθησία, όχι στα λόγια αλλά στην πράξη και αυτό θα επιβεβαιωθεί από το αποτέλεσμα».

Δυστυχώς για τον λαό μας το αποτέλεσμα ήταν τραγικό, και η κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης, λόγια του αέρα.” Αυτά ανέφερε σε δημοσιοφραφική διάσκψη ο αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου¨συμπληρώνοντας “Την παραπλανητική ενημέρωση του Προέδρου Αναστασιάδη προς τους πολιτικούς αρχηγούς ότι τάχατες δεν γνώριζε για το κούρεμα καταθέσεων και ότι αιφνιδιάστηκε ήρθε να ανατρέψει και να διαψεύσει με δηλώσεις του ο Γεν. Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κ. Πέτρος Κληρίδης στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «60 λεπτά» ο οποίος επί λέξει είπε τα εξής: «Αναφορικά με το κούρεμα είχε τις τελευταίες μέρες, εντελώς τελευταίες, έρθει μια οδηγία που την πήρε ένας από τους ανώτερους λειτουργούς της Εισαγγελίας και με πληροφόρησε ότι πρέπει να ετοιμάσουμε νομοθεσία που να προβλέπει κούρεμα».

Αυτό αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι οι κυβερνώντες όχι μόνο γνώριζαν αλλά έσπευσαν να ετοιμάσουν και σχετική νομοθεσία προδικάζοντας ουσιαστικά το αποτέλεσμα. Δηλαδή, παρά τις ρητές δεσμεύσεις των κυβερνώντων ότι με τίποτα δεν θα δεχθούν το κούρεμα καταθέσεων, ουσιαστικά το αποδέχθηκαν πριν καν συνεδριάσει το Eurogroup. Σε παρόμοιες δηλώσεις είχε προβεί και ο τέως Υπ. Οικονομικών.

Ως ΑΚΕΛ θεωρούμε ότι πέραν από την ηθική διάσταση, της συνειδητής δηλαδή παραπληροφόρησης των πολιτικών αρχηγών τίθεται ακόμα ένα ζήτημα, πολύ πιο σοβαρό.

Αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνώριζε για το κούρεμα θα μπορούσε να διαβουλευτεί και να ζητήσει τις απόψεις των πολιτικών κομμάτων, ώστε η δική μας πλευρά να είναι προετοιμασμένη ενόψει Eurogroup. Δυστυχώς ούτε αυτό δεν έπραξε.”

Διαβάστε Επίσης