Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΧΛΩΡΑΚΙΩΤΗΣ: Οι καταθέσεις στα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα είναι ασφαλείς

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΧΛΩΡΑΚΙΩΤΗΣ: Οι καταθέσεις στα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα είναι ασφαλείς

-

2013

Ο Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης διαβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις στα Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα είναι ασφαλείς και εξήγησε πως η φημολογία για κούρεμα των καταθέσεων στις ΣΠΕ είναι ανυπόστατη και κορυφώθηκε σήμερα από παρερμηνεία των συζητήσεων της Κυβέρνησης με τις συντεχνίες για τα ταμεία προνοίας που ήταν κατατεθειμένα στις Τράπεζες, Κύπρου και Λαϊκή.


Η φημολογία για κούρεμα των καταθέσεων στις ΣΠΕ, είπε ο κ. Χλωρακιώτης κορυφώθηκε το πρωί σήμερα. Δημοσίευμα ιστοσελίδας, που αναφέρεται στις συζητήσεις που κάνει η Κυβέρνηση με τις συντεχνίες για να ετοιμάσει νομοσχέδιο για τα Ταμεία Προνοίας που είναι κατατεθειμένα στην τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή, αντί να κάνει αναφορά σε δικαιούχους του ταμείου προνοίας μέχρι 100.000 ευρώ, που είναι ασφαλισμένες και για τους δικαιούχους πέραν των 100.000 ευρώ, για τους οποίους αναζητείται φόρμουλα κλιμακωτού κουρέματος, αναφερόταν σε καταθέτες και αυτό προκάλεσε σύγχυση και αναστάτωση.

«Αυτοί που το διάβασαν αντιλήφθηκαν ότι αφορά καταθέσεις σε οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα για αυτό και κορυφώθηκαν οι ανησυχίες του κόσμου», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χλωρακιώτης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα τερματιστούν και ψίθυροι για τους καταθέτες των Συνεργατικών και ανέφερε πως η εκτίμηση του είναι ότι οι ψίθυροι δεν πηγάζουν από οργανωμένη προσπάθεια.

Διαβάστε Επίσης