Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δεχθεί διαγραφή ή απομείωση των Ταμείων Προνοίας

Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δεχθεί διαγραφή ή απομείωση των Ταμείων Προνοίας

-

04 Απρίλιος 2013

Tην «έντονη θέση» του ΑΚΕΛ για την ανάγκη διασφάλισης των Ταμείων Προνοίας, επαναλαμβάνει σε γραπτή δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης, αναφέροντας ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί είτε διαγραφή, είτε απομείωση των Ταμείων Προνοίας.

«Υπενθυμίζουμε ότι όταν απορρίφθηκε σχετική τροπολογία του ΑΚΕΛ για διασφάλιση των Ταμείων Προνοίας στη νομοθεσία για εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όλες οι πολιτικές δυνάμεις και ειδικότερα η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεσμεύτηκαν να διασφαλίσουν πλήρως τα Ταμεία προνοίας με άλλους τρόπους» αναφέρεται στη δήλωση του Γιώργου Λουκαΐδη.

Υπογραμμίζει ότι οι αποταμιεύσεις των εργαζομένων στα Ταμεία προνοίας τους είναι «ιερές» και δηλώνει την ετοιμότητα του ΑΚΕΛ να συνεργαστεί με την κυβέρνηση και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ώστε συλλογικά να διαμορφωθούν τρόποι για να υπάρξει πλήρης διασφάλιση των Ταμείων Προνοίας και συντάξεων.

Σε μια άλλη εξέλιξη το ΑΚΕΛ δια του Σταύρου Ευαγόρου εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενέγραψε θέμα προς άμεση συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού που αφορά την πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών, Λαϊκής και Κύπρου στην Ελλάδα.

Διαβάστε Επίσης