Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΕΟ: Η Κυβέρνηση άφησε τις συντεχνίες έξω από κάθε συζήτηση

ΠΕΟ: Η Κυβέρνηση άφησε τις συντεχνίες έξω από κάθε συζήτηση

-

2013

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ) αναφέρει ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη όσο και άλλων αξιωματούχων για την προστασία και διασφάλιση των κεφαλαίων των Ταμείων Προνοίας και Συντάξεων των εργαζομένων, φαίνεται ότι, μέχρι στιγμής, τέτοια πρόθεση δεν υπάρχει».


Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΟ αναφέρει ότι «οι όποιες απόψεις ακούγονται δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε το γεγονός ότι τα εν λόγω ταμεία, είναι μεν συλλογικά, αλλά ο κάθε εργαζόμενος συμμετέχει ατομικά και με αυτή την έννοια, τυχόν εφαρμογή της πρότασης της Κυβέρνησης, σημαίνει βαθύ κούρεμα σε καταθέσεις ακόμα και μικρών ποσών που είναι στις μερίδες των μελών», συνεχίζει η ΠΕΟ.

Ως εκ τούτου, καλεί την Κυβέρνηση «άμεσα να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της και να αποφύγει το κούρεμα όπως έπραξε και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στις ασφαλιστικές εταιρείες καθώς και την Βουλή να νομοθετήσει, όπως εξάλλου δεσμεύτηκε, για την πλήρη διασφάλιση των κεφαλαίων των Ταμείων προνοίας και Συντάξεων».

Η ΠΕΟ, αναφέρει στην ανακοίνωσή της, πως «ενώνει τη φωνή της και με άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις που απαιτούν την προστασία των Ταμείων Προνοίας και καλεί τα μέλη της σε κινητοποίηση, σήμερα Πέμπτη η ώρα 15.00 έξω από την Βουλή, για να απαιτήσουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων και την διασφάλιση των Ταμείων Προνοίας και Συντάξεων.

Προσθέτει ότι «ενώ, εδώ και μέρες, οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις με επιστολή μας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υποδείξαμε την ανάγκη να ακουστούν οι θέσεις μας και να προστατευτούν τα Ταμεία Προνοίας, δεν κληθήκαμε και δεν συμμετείχαμε σε καμιά συζήτηση για το θέμα αυτό».

Σύμφωνα με την ΠΕΟ ότι «οι πληροφορίες και οι δηλώσεις που ακούγονται για να αντιμετωπιστούν τα Ταμεία Προνοίας που είναι κατατεθειμένα στη Λαϊκή Τράπεζα με τον ίδιο τρόπο όπως αυτά που είναι στην Τράπεζα Κύπρου, να υποστούν δηλαδή τεράστιες απώλειες από το ‘κούρεμα’ αποτελούν απαράδεκτη και καταστροφική προσέγγιση».

Η ΠΕΟ, καταλήγει εκφράζοντας την εκτίμηση ότι τα Ταμεία Προνοίας, «αποτελούν κορυφαία κατάκτηση των εργαζομένων, είναι το αποκούμπι τους, το στήριγμα τους για την αφυπηρέτηση, η

Διαβάστε Επίσης