Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔικαίωση του Δημήτρη Χριστόφια από το Ανώτατο Δικαστήριο

Δικαίωση του Δημήτρη Χριστόφια από το Ανώτατο Δικαστήριο

-

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΠΕΜΨΕ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ Β΄ΓΥΡΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ!

Το Ανώτατο δικαστήριο δικαίωσε την αναφορά που έκανε ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας εναντίον νόμου που είχε εγκρίνει κατά πλειοψηφία η βουλή για τους υδρογονάνθρακες.

Τα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης είχαν εγκρίνει νόμο ο οποίος περιόριζε τα δικαιώματα και τις εξουσίες του υπουργού Εμπορίου και του υπουργικού συμβουλίου κατά το Β’ γύρο αδειοδότησης και ειδικότερα κατά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους αιτητές αδειών εκμετάλλευσης τεμαχίων στην κυπριακή ΑΟΖ.Ο τότε πρόεδρος Χριστόφιας είχε κρίνει το νόμο ως αντισυνταγματικό και τον ανέφερε στο Ανώτατο για γνωμάτευση.

Το Δικαστήριο χθες αποφάνθηκε ομόφωνα ότι πέντε άρθρα του επίδικου νόμου είναι αντισυνταγματικά και οδηγούν σε παραβίαση της συνταγματικής αρχής της διάκρισης μεταξύ πολιτικής εξουσίας και διοικητικής λειτουργίας και είναι ασύμφωνες με την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Διαβάστε Επίσης