Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑΚΕΛ: Η Κυβέρνση αντί να συνειδητοποιήσει τη δεινή θέση στην οποία...

ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνση αντί να συνειδητοποιήσει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, πανηγυρίζει

-

Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 03 Απρίλιος 2013

O Γ.Γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε δηλώσεις του εξέφρασε την λύπη του γιατί η Κυβέρνηση αντί να να συνειδητοποιήσει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, πανηγυρίζει

“Εκφράζουμε τη λύπη μας γιατί αντί η Κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μετά τη συμφωνία της με το Eurogroup, πανηγυρίζει ότι τάχα πέτυχε βελτιώσεις στο Μνημόνιο. Σκόπιμα αποκρύβει ότι το Μνημόνιο περιλαμβάνει όλες τις συμφωνίες που έγιναν και όχι μόνο το κείμενο που συμφωνήθηκε χθες.

Επαναλαμβάνουμε ότι δυστυχώς δεν έχουμε στα χέρια μας το χθεσινό συμφωνηθέν κείμενο για να το αναλύσουμε και να το αξιολογήσουμε. Επισημαίνουμε επίσης ότι δεν μας δόθηκε επαρκής χρόνος για να διατυπώσουμε δικές μας σκέψεις για τα υπό συζήτηση θέματα.

Ωστόσο, είναι ορισμένες πρόνοιες του Μνημονίου τις οποίες ήδη γνωρίζουμε, όπως είναι το κούρεμα καταθέσεων, η αύξηση του εταιρικού φόρου και οι ιδιωτικοποιήσεις. Με λίγα λόγια, αφού η Κυβέρνηση αποδέχτηκε πρόνοιες που θα είναι η καταστροφή της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας, πανηγυρίζει πως το Μνημόνιο που συνομολόγησε με την Τρόικα θα είναι η σωτηρία μας. Εξίσου οξύμωρο είναι το γεγονός πως ο κ. Αναστασιάδης δήλωνε την Κυριακή πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις για να ανακαλύψουμε, ασχέτως του προσχήματος που χρησιμοποιήθηκε, πως τελικά θα γίνουν. Αποδεικνύεται δηλαδή, γι΄άλλη μια φορά, ως ασυνεπής και αναξιόπιστος.

Επαναλαμβάνουμε πως η εκτίμηση μας είναι ότι η συνολική συμφωνία της Κυβέρνησης με το Eurogroup θα είναι καταστροφική για τη χώρα και τον κόσμο. Φορτώνει με δυσβάσταχτα βάρη τους ώμους των εργαζομένων, αυξάνει την ανεργία και την ανέχεια˙ Καταστρέφει την Κύπρο ως χρηματοπιστωτικό κέντρο και στραγγαλίζει την ανάπτυξη και τις μικρομεσαίες αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις.

Γι΄αυτό επιμένουμε ότι πρέπει να αρχίσει ένας συλλογικός προβληματισμός για μια άλλη πορεία έξω από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Τρόικας ο οποίος θέτει σε κίνδυνο την προοπτική της Κύπρου να καταστεί περιφερειακό ενεργειακό κέντρο αλλά και την προοπτική λύσης του Κυπριακού.”

Διαβάστε Επίσης