Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟδηγούς με Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τα περιοριστικά μέτρα στις τράπεζες, από...

Οδηγούς με Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τα περιοριστικά μέτρα στις τράπεζες, από την Κεντρική Τράπεζα

-

Δημιουργήθηκε : Σάββατο, 30 Μάρτιος 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΙΤ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ

Η ΚΤΚ με σημερινή ανακοίνωση της αναφέρει ότι οι τράπεζες θα λειτουργούν κατά τις συνήθεις εργάσιμες ώρες για να εξυπηρετούν τους πολίτες και να απαντούν σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τα αναθεωρημένα περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «παρόλο που τα περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές δημιουργούν δυσλειτουργίες, η υπόσχεση για ένα βελτιωμένο οικονομικό περιβάλλον μπορεί να υλοποιηθεί αν εργαστούμε συλλογικά».

Όπως αναφέρεται, «τα περιοριστικά αυτά μέτρα εφαρμόζονται σε όλες τις τράπεζες, χωρίς εξαίρεση, είναι προσωρινά και είναι σημαντικά για τη ρύθμιση της ροής κεφαλαίου σε όλη τη χώρα».

Σημειώνεται ότι «κάθε μέρα τα μέτρα θα αξιολογούνται και θα βελτιώνονται ή/και θα χαλαρώνουν, όπου κρίνεται αναγκαίο, με πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη και σταθεροποίηση του κυπριακού χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Η ανακοίνωση αναφέρει, επίσης, ότι το προσωπικό της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου έχει δημιουργήσει οδηγούς με Ερωτήσεις και Απαντήσεις (Q & A) που θα βοηθήσουν το κοινό κατανοήσει τα προσωρινά αυτά μέτρα.

Το υλικό αυτό έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Κεντρικής στη διεύθυνση http://www.centralbank.gov.cy/nqcontent.cfm?a_id=12583&lang=gr

Όπως αναφέρεται, ο οδηγός αυτός είναι επίσης διαθέσιμος από τα υποκαταστήματα των τραπεζών σε όλη την Κύπρο. Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου συνεργάζεται με όλες τις τράπεζες για την εξασφάλιση της ορθότητας των πληροφοριών που δίνονται στα υποκαταστήματα τους, προστίθεται.

Δεδομένου ότι νέα ερωτήματα λαμβάνονται συνεχώς και γίνονται τροποποιήσεις στα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα, το υλικό Q & A στην ιστοσελίδα της ΚΤΚ θα ενημερώνεται συνεχώς, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε Επίσης