Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓ. ΛΟΥΚΑΪΔΗΣ: Ο Πρόεδρος ξεχνά ότι δεν ασκεί πλέον αντιπολίτευση αλλά...

Γ. ΛΟΥΚΑΪΔΗΣ: Ο Πρόεδρος ξεχνά ότι δεν ασκεί πλέον αντιπολίτευση αλλά ότι ο λαός του ανέθεσε το τιμόνι της χώρας

-

Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2013

Ο κ. Αναστασιάδης επέλεξε να ξιφουλκήσει κατά της προηγούμενης κυβέρνησης ξεχνώντας ότι δεν ασκεί πλέον αντιπολίτευση αλλά ότι ο λαός του ανέθεσε πλειοψηφικά το τιμόνι της χώρας. Ο κυπριακός λαός τον ανέδειξε στην εξουσία για να υλοποιήσει τη δέσμευση του ότι την καμένη γη που δήθεν παρέλαβε θα την αντικαταστήσει με την Την λύπη του εξέφρασε ο Γιώργος Λουκαϊδης για τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη στο σύνεδριο της ΠΑΣΥΔΥ.

“Ο κ. Αναστασιάδης επέλεξε να ξιφουλκήσει κατά της προηγούμενης κυβέρνησης ξεχνώντας ότι δεν ασκεί πλέον αντιπολίτευση αλλά ότι ο λαός του ανέθεσε πλειοψηφικά το τιμόνι της χώρας. Ο κυπριακός λαός τον ανέδειξε στην εξουσία για να υλοποιήσει τη δέσμευση του ότι την καμένη γη που δήθεν παρέλαβε θα την αντικαταστήσει με την «Άνοιξη». Για να υλοποιήσει τη δέσμευση του ότι θα επιφέρει βελτιώσεις στο μνημόνιο. Για να αντισταθεί σε μέτρα όπως το κούρεμα των καταθέσεων, που κατά την κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ, θα ήταν μια καταστροφική εξέλιξη και θα συνιστούσε υπόδειξη της πόρτας εξόδου από το ευρώ. Για να υλοποιήσει τη δέσμευση του «για διάσωση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, το οποίο αν κατέρρεε θα προκαλούσε κατάρρευση ολόκληρης της οικονομίας». (Αβέρωφ Νεοφύτου 27/4/2012)

Ο κάθε συμπολίτης μας καλείται να απαντήσει αν αισθάνεται ικανοποιημένος ως προς το βαθμό υλοποίησης των δεσμεύσεων που ανέλαβε ο κ. Αναστασιάδης απέναντι στο κυπριακό λαό. Καλούμαστε όλοι να αξιολογήσουμε κατά πόσο αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες 15 μέρες συνιστά οικονομική και κοινωνική «Άνοιξη» ή πρωτόγνωρη βαρυχειμωνιά και «θεομηνία».

Επειδή όμως ο κ. Αναστασιάδης επαναφέρει το θέμα της διάσωσης της Λαϊκής και την άντληση ιδιαίτερα ψηλής ρευστότητας από τον ELA, απευθύνουμε εκ νέου τα εξής απλά ερωτήματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

– Γιατί στη Βουλή, όταν ψηφιζόταν η διάσωση της Λαϊκής με τον ELA να βρίσκεται στα ίδια περίπου επίπεδα, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο ΔΗΣΥ πρωτοστατούσαν προς αυτή την κατεύθυνση δίνοντας μάλιστα συγχαρητήρια στο ΑΚΕΛ γιατί όντως προέβηκε σε μια ιδεολογική και πολική υπέρβαση;

– Πότε ο ΔΗΣΥ και ο κ. Αναστασιάδης ζήτησαν τη διάλυση της Λαϊκής; Μήπως όταν επέσειαν τον κίνδυνο κατάρρευσης της οικονομίας αν διαλυόταν η Λαϊκή; ‘Η μήπως όταν τον Νοέμβριο του 2012 ο κ. Αναστασιάδης απειλούσε δημόσια τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εξασφαλίσει πρόσθετη ρευστότητα από τον ELA για τη Λαϊκή αποδεχόμενος ως είχε το μνημόνιο;”

Διαβάστε Επίσης