Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΑΡΡΗ: Κοντά στο 40% το κούρεμα και όχι 30%!

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΑΡΡΗ: Κοντά στο 40% το κούρεμα και όχι 30%!

-

2013

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Στην πρόβλεψη ότι οι μεγαλοκαταθέτες των κυπριακών τραπεζών ενδέχεται να απολέσουν κοντά στο 40% των καταθέσεών τους, βάσει του σχεδίου διάσωσης της τρόικας προχώρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής τονίζοντας παράλληλα ότι η χώρα αντιμετωπίζει μια «πρωτόγνωρη εμπειρία»

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC εκτίμησε ότι το «κούρεμα» θα κλείσει στο 40% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. «Βρίσκεται κοντά σε αυτό το ποσοστό αλλά δεν θέλω να προτρέχω. Ωστόσο αυτά που έχω δει υποδηλώνουν έναν αριθμό εκεί γύρω», δήλωσε.

Ο κ. Σαρρής διαβεβαίωσε επίσης ότι η διάρκεια των περιοριστικών μέτρων για να προληφθούν μεγάλες εκροές κεφαλαίων θα διαρκέσουν μερικές εβδομάδες.

«Πιστεύω ότι μιλάμε για ένα θέμα εβδομάδων. Αυτή είναι η αίσθησή μου», δήλωσε ο κ. Σαρρής εκφράζοντας επίσης την πεποίθησή του ότι οι εκροές θα είναι πιο ελεγχόμενες όσο πραγματοποιείται πρόοδος στην εφαρμογή της διεθνούς συμφωνίας για τη διάσωση της Κύπρου.

«Γενικά, (οι κεφαλαιακοί έλεγχοι) δεν είναι καλή ιδέα αλλά αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε μια έκτακτη κατάσταση. Πρόκειται για πρωτόγνωρη εμπειρία», δήλωσε ο Μιχάλης Σαρρής.

Την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πάμπος Χαραλάμπους μιλώντας στον ρ/σ «Βήμα Fm», δήλωνε ότι το ποσοστό του κουρέματος στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στο 30%:

«Δεν θα είναι 40 ούτε 35. Θα είναι πιο κάτω, ίσως πάνω από το 30%. Για να βγει το νούμερο, πρέπει να ξεκαθαριστεί τι όφελος θα φέρει το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας. Μπορεί να είναι 30-32%».

Διαβάστε Επίσης