Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε κομβικό σημείο οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες

Σε κομβικό σημείο οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες

-

src=”/images/EUROGROUP/EUROGROUP__2.jpg” width=”600″ height=”404″ alt=”EUROGROUP 2″/>ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ

Σε κομβικό σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πηγή του Προεδρικού, οι διαπραγματεύσεις τώρα βρίσκονται σε ένα κομβικό σημείο που πρέπει να υπερπηδηθεί.

‘Η αναβολή του Γιούρογκρουπ είναι καλό σημείο. Συνεχίζονται παρασκηνιακά οι προσπάθειες για να εξευρεθεί λύση. Εγινε τώρα ένα διάλειμμα’, δήλωσε η ίδια πηγή.

Ερωτηθείς για ποιό κομβικό σημείο γίνεται λόγος, ανέφερε ότι πρόκειται για το θέμα του ELA (Emergency Liquidity Assistance)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΓΡΑΨΕ

ΣΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τουίτερ έγραψε ότι «συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις. Καταβάλλουμε έντονες προσπάθειες για την Κύπρο» .

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα η έναρξη της συνεδρίασης του Eurogroup θα ξεκινήσει με δίωρη καθυστέρηση λόγω διαβουλεύσεων.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Στη Λευκωσία, από πηγή του Προεδρικού διέρρευσε η πληροφορία ότι ο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αντιδρώντας στις πιέσεις που δέχτηκε, κατά την διάρκεια συνάντησης στις Βρυξέλλες, φέρεται να ανέφερε προς τους Ευρωπαίους συνομιλητές του και την Διευθύντρια του ΔΝΤ ότι «εγώ σας στέλνω τη μια πρόταση, δεν την δέχεστε. Σας στέλνω την άλλη, το ίδιο. Τι θέλετε άλλο να κάνω. Θέλετε να με αναγκάσετε να παραιτηθώ; Αν το θέλετε, πέστε το μου».

Σύμφωνα με πηγή του Προεδρικού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε αναφορικά με την Τράπεζα Κύπρου, ότι με βάση αυτά που ζητούν οι διεθνείς δανειστές της Λευκωσίας, σε έξι μήνες η τράπεζα θα χρεοκοπήσει.

Εξάλλου, η ίδια πηγή ανέφερε ότι ξεκίνησε λίγο πριν τις 21.00 και βρίσκεται σε εξέλιξη τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας Γιαννάκη Ομήρου.

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκονται μαζί με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και παρακολουθούν τις εξελίξεις:

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Κατσουρίδης, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης και ο Αναπληρωτής ΓΓ των Οικολόγων Άδωνις Γιάγκου.

Στη συνάντηση στο Προεδρικό παρίστανται επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Εργασίας Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, ο Υπουργός Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Κενεβέζος, ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης και ο Υφυπουργός παρά το Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Διαβάστε Επίσης