Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚοινή σύσκεψη στο Προεδρικό, Αναστασιάδη - Πολιτικών Αρχηγών - Τρόικας

Κοινή σύσκεψη στο Προεδρικό, Αναστασιάδη – Πολιτικών Αρχηγών – Τρόικας

-

2013

ΑΚΑΜΠΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΕΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Προεδρικό κοινή σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, των πολιτικών αρχηγών και της τρόικας. Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ κυβερνητική πηγή, δεν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφόρηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων μέχρι αυτή την ώρα.

Eν τω μεταξύ, ανώτερο στέλεχος της κυπριακής πλευράς, το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωνε πριν από λίγο ότι «δεν είμαστε σε αχτίνα συμφωνίας με την τρόικα».

Ο ίδιος αξιωματούχος, απέδωσε την υπάρχουσα κατάσταση αποκλειστικά στην άκαμπτη στάση της εκπροσώπου του ΔΝΤ, η οποία όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά, «κάθε μισή ώρα προβάλλει και νέες απαιτήσεις».

Νωρίτερα, ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι οι κυπριακές αρχές συμφώνησαν με την Τρόικα των δανειστών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) στην επιβολή τέλους 20% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου και τέλους 4% για καταθέσεις του ίδιου ποσού στις άλλες τράπεζες, αποδίδοντας τις πληροφορίες σε υψηλόβαθμο Κύπριο αξιωματούχο.

Ο αξιωματούχος που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του είπε πως η κυπριακή πρόταση για άντληση πόρων από την εθνικοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, πρόταση στην οποία διαφώνησε η Γερμανία, δεν θα αποτελέσει μέρος του σχεδίου για τη συγκέντρωση σχεδόν έξι δισεκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για να εξασφαλίσει η Λευκωσία τη σύναψη μιας συμφωνίας διεθνούς δανεισμού.

Διαβάστε Επίσης