Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι επόμενες ώρες θα κρίνουν το μέλλον αυτού του τόπου, λέει η...

Οι επόμενες ώρες θα κρίνουν το μέλλον αυτού του τόπου, λέει η Κυβέρνηση

-

Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2013

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΛΕΕΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Οι επόμενες ώρες θα κρίνουν το μέλλον αυτού του τόπου, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, καλώντας όλους “να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων”.

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα κληθεί σε λίγο να πάρει τις μεγάλες αποφάσεις, τις δύσκολες αποφάσεις, αναμφίβολα θα υπάρχουν και οδυνηρές πτυχές σε οποιαδήποτε απόφαση κι αν ληφθεί, όμως η χώρα πρέπει να σωθεί», τόνισε.

Η πολιτική ηγεσία, πρόσθεσε ο κ. Στυλιανίδης, «οφείλει παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές προσεγγίσεις να δώσει τη διέξοδο».

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση «διαπραγματεύονται σκληρά και βρίσκονται στο τελικό στάδιο με την τρόικα για να καταλήξουν σε λύσεις που θα καταλήξουν σε λύσεις που θα διασώσουν το τραπεζικό σύστημα, ευρύτερα την οικονομία και θα επαναφέρουν τη νηνεμία στη χώρα».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «αυτές τις πραγματικά κρίσιμες ώρες, οι πάντες επιβάλλεται να δείξουμε τον ύψιστο βαθμό υπευθυνότητας».

Συνέχισε λέγοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «πήρε στους ώμους του ένα μεγάλο πολιτικό βάρος και αποδέχθηκε τη συμφωνία με το Eurogroup για τέλος σταθερότητας, παρά τις έντονες διαφωνίες του έχοντας στην έγνοια του την κοινωνική δυστυχία που θα αποκαλούσε η τυχόν απόρριψη της πρότασης».

«Σε λίγες ώρες θα κληθούμε ξανά να πάρουμε τις μεγάλες αποφάσεις και να απαντήσουμε στα σκληρά διλήμματα», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει τα νομοσχέδια και είναι γνωστή ήδη η φιλοσοφία μέσα από την οποία προσπαθεί υπό τις περιστάσεις να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση».

Ο Εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως θεματοφύλακας της ενότητας, κρατούσε συνεχώς ενήμερη την πολιτική ηγεσία και σεβάστηκε την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων».

Με τις συνεχείς συσκέψεις με τους αρχηγούς των κομμάτων, «στόχευε στη συλλογική σοφία», εξήγησε.

«Οι επόμενες ώρες θα κρίνουν το μέλλον αυτού του τόπου, όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», τόνισε.

Ανέφερε επίσης ότι δεν μπορεί να απαντήσει σε λεπτομέρειες όσον αφορά στο περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης, αφού αυτή βρίσκεται «σε πολύ δύσκολο σημείο και θα ήταν άσοφο, άσκοπο και ενδεχομένως λάθος να μπούμε σε μια δημόσια διαπραγμάτευση».

Κληθείς να πει κατά πόσο είναι έμμεση έκκληση προς τη Βουλή η δήλωσή του να ψηφίσει αυτό που είχε απορρίψει ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «νομίζω η δήλωση οδηγεί τον καθένα σε αυτονόητα συμπεράσματα, επιμένω, οι ώρες είναι δύσκολες και πρέπει όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Διαβάστε Επίσης